BOSTA CMAK IN OBČINA ISKALI NOVE REŠITVE ZA DEJAVNOST KLUBA?

Nedelja, 20. januar 2019

Prostori kluba C.M.A.K. naj bi kmalu zaprli svoja vrata. Ne po lastni želji. Hotel Cerkno, kot lastnik poslopja, je namreč obvestil občino, da bo porušil Tinčkovo hišo v Cerknem, v kateri ima prostore klub C.M.A.K. Uslužbenci Telekoma naj bi že prišli odklopiti telefonske in internetne priključke, kar pa so jim člani te organizacije preprečili.

Rušitev objekta je bila napovedana že kar nekaj let, lani pa je bil dokončno sprejet dogovor, da se to udejanji letošnje leto. Občina in društvo naj bi v tem času našla skupni jezik in prostore, da delovanje društva ne bi bilo ogroženo. To pa se ni zgodilo. Predsednik društva C.M.A.K., Matic Rijavec, nastalo situacijo za Primorski val komentiral takole:

POSNETEK: Matic Rijavec

Dodal je, da so bili in so še vedno pripravljeni iskati rešitev, vendar v Občini Cerkno ni posluha za alternativno kulturo. Društvo večino denarja za delo dobi iz razpisov na občini in državi. Ker bodo ostali brez primernih prostorov, programa ne bodo mogli izpeljati in bodo zato izgubili tudi denar.
 

Globoko razočarani Cmakovci se bodo danes sestali na krizni konferenci, na kateri bodo ocenili položaj in se dogovorili za nadaljnje korake.

To je seveda pogled na zapleteno situacijo s strani Mladinskega kluba CMAK, v jutrišnjih informativnih oddajah pa bomo skušali objaviti mnenje tudi drugih vpletenih strani.


Mirjam Debevc

Matic Rijavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C