NA VOJSKEM SNUJEJO ŠINKOVČEVE DNEVE POEZIJE

Nedelja, 13. januar 2019

Lani poleti se je na Vojskem rodila zanimiva ideja, ki bi obudila spomine na kar nekoliko preveč pozabljenega rojaka, pesnika in urednika Črtomirja Šinkovca.  Prireditev, ki bo prvič organizirana v juliju, naj bi prerasla v vsakoletno pesniško srečanje primorskih in zamejskih ustvarjalcev. Šinkovčevi dnevi poezije nastajajo v okviru Turističnega društva Idrija, organizacijsko skupino pa vodi Vasilija Podobnik Kobal. Kdaj in kako se je rodila ideja o simpatični prireditvi?

POSNETEK Vasilija Podobnik Kobal1Šinkovčevi dnevi poezije naj bi zbrala pesnike različnih generacij, vzpodbujala bi ustvarjalnost, predvsem pa omogočila izmenjavo veščin in splošna literarna druženja. Tako kot je pred mnogimi leti že Črtomir Šinkovc v svet ponesel ime Vojskega, bi tudi prireditev povečala prepoznavnost kraja v smislu kulturnega turizma.  Zamisli so se že odzvali številni priznani kulturniki in drugi ustvarjalci Podobnik Kobal:

POSNETEK Vasilija Podobnik Kobal 2


K sodelovanju jim je uspelo pritegniti zelo znana imena s te in druge strani meje, med njimi so Aleš Šteger s Ptuja,  Miran Košuta s tržaške univerze, Tomaž Pavšič iz Idrije, poleg tega pa tudi različne izobraževalne inštitucije v občini in v širšem primorskem prostoru.

Uroš Lipušček, ki si je vse skupaj zamislil, bo tudi prispeval pomemben del programa prvih Šinkovčevih dnevov poezije, saj bo na njih premierno prikazan njegov dokumentarni film o Vojskem.

POSNETEK Vasilija Podobnik Kobal 3


… je še povedala Kobalova, ki si želi, da se bodo povabilu odzvali še mnogi drugi, ki bodo v ideji prepoznali priložnost za promocijo Vojskega in njegovega kulturnega utripa.Ivan Seljak

Vasilija Podobnik Kobal 1
Vasilija Podobnik Kobal 2
Vasilija Podobnik Kobal 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C