PROJEKT PRIPOVED VOJAKA S SOŠKE FRONTE PREJEMNIK ZNAKA KAKOVOSTI SLOVENIA UNIQUE EXPERIENCES

Sobota, 12. januar 2019

Projekt Kobariškega muzeja Pripoved vojaka s soške fronte je med letošnjimi prejemniki znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences.


Muzej je na prvi razpis Slovenske turistične organizacije za pridobitev znaka kakovosti za doživetja, ki izpolnjujejo obljubo in podpirajo položaj Slovenije kot zelene, butične destinacije za petzvezdična doživetja, prijavil nov produkt imenovan Pripoved vojaka s soške fronte, ki so ga zasnovali v sodelovanju s Fundacijo Poti miru in Mlekarno Planika.


Doživetje z izrazito lokalno identiteto in izjemno avtentično zgodbo, ki na intimen in tenkočuten združuje elemente kulture, dediščine prve svetovne vojne in lokalne gastronomije, bo muzej začel izvajati maja. Sestavljeno je iz vodenega ogleda znamenitega Kobariškega muzeja, obiska muzeja na prostem na Kolovratu, zaključi pa se v muzeju Mlekarne Planika s tradicionalnim pastirsko malico.


"Gre za ciljno naravnano doživetje, ki nagovarja dragocen segment raziskovalcev zgodovinskega spomina, ki želijo razumeti identiteto prostora in njegovo zgodbo, predvsem pa človeško ozadje velike vojne, ki je spremenila svet in življenje v naših krajih. Še več, potomce tistih, ki so na tem prostoru pustili svoje življenje, nagovarja k iskanju korenin svoje identitete, kar ustvarja izjemno turistično izkušnjo. Dodana vrednost je v nevsiljivem prepletanju zgodovinskega turizma s tisočletno tradicijo sirarstva na planinah, s čimer se kultura subtilno odpira bogati kulinariki tega prostora," je zapisano v utemeljitvi.


Po besedah direktorja Martina Šolarja, znak Slovenia Unique Experiences za muzej pomeni veliko priznanje in tudi odgovornost za ohranjanje visoko kakovostne ponudbe, ki jo partnersko razvijajo v Kobaridu, obenem pa ima tudi izjemen promocijski pomen.


Na prvi pilotni poziv, ki se je zaključil 15. novembra lani, se je sicer prijavilo 16 ponudnikov oziroma 17 doživetij. Prvo serijo potrjenih doživetij sestavljajo doživetja Garden Village - Noč v hišici na drevesih, sredi gozda in z lastnimi vrtovi (Plantea, Garden Village Bled), Kratke naravoslovne počitnice v Sloveniji - podaljšan vikend v naravi (Zavod Symbiosis, Bloke), Pripoved vojaka s Soške fronte (Kobariški muzej), Ljubljanski grad za vas - individualno grajsko doživetje (Javni zavod Ljubljanski grad), Vintage gourmet tour (Oljarna Lisjak, Koper), Ogled rudnika s kajakom (Podzemlje Pece), Po poteh Luke Čeča (Postojnska jama), Ribogojnica Fonda (Ribogojnica Fonda) in Brko tura (Turizem Ljubljana).


Matej Kavčič

(STA)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C