BOSTA SELJAK IN LAPAJNE PREHITELA DRUŽINO SVETLIK?

Petek, 11. januar 2019

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta prek družb Inovatis in Ladis objavila prevzemno namero za delnice družbe H & R, ki je lastnica idrijske Hidrie. Za delnico ponujata 35 evrov. Seljak je zaradi suma nepravilnosti pri odkupu delnic naznanil ostala direktorja Hidrie Holdinga - Gašperja in Urško Svetlik.Družbi Inovatis, ki jo zastopata direktor Martin Lazar in prokurist Iztok Seljak, in Ladis, ki jo zastopajo Mitja, Andrejka in Dušan Lapajne, sta v današnjem Delu objavili prevzemno namero za vse delnice družbe H & R, najkasneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh pa bosta objavili še prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic ciljne družbe.Seljak, ki je direktor Hidrie Holdinga, je v sporočilu za javnost navedel, da je v začetku decembra zaznal sume nepravilnosti v družbi, sume kršitve zakonodaje in notranjih aktov, vezanih na pridobivanje lastnih delnic obvladujoče družbe po ceni 10 evrov s strani dveh članov poslovodstva Hidrie Holdinga - Urške Svetlik in Gašperja Svetlika. Iztok Seljak:Izjava: Iztok Seljak 1
Zakaj sta Seljak in Lapajne to prevzemno namero objavila prav v  časopisu Delo, se verjetno marsikdo sprašuje. Delo je namreč v verižni lasti z idrijskem Kolektorejem, s katerim pa  Hidria ni že dolgo nista gojili dobrih odnosov. Morda se po novem piše zgodba, ki bi bila vsekakor v korist regije in širše skupnosti? Iztok Seljak:Izjava: Iztok Seljak 2
Kmalu po številnih medijskih objavah je Slovenska tiskovna agencija pridobila še izjave družbe Hidria in nadzornikov.V Hidrii so za odgovorili, da "vse družbe v okviru korporacije vseskozi poslujejo zakonito in v skladu z načeli dobrega korporativnega upravljanja". Pri tem pa se, kot so navedli, pojavljajo utemeljeni dvomi, da v ozadju zahtev po razrešitvi direktorjev Hidrie Holdinga in prevzemne namere stojijo osebe, ki zasledujejo svoje osebne interese in ne interesov družb v okviru korporacije Hidria. "Takšnim nameram bomo zato nasprotovali z uporabo vseh razpoložljivih pravnih sredstev," so dodali.Nadzorniki Hidrie Holdinga Edvard Svetlik, Danica Purg in Igor Masten pa so ob tem zapisali, da so za prevzemno ponudbo izvedeli iz medijev. "Zadevo, vključno z očitanimi nepravilnostmi, temeljito proučujemo in bomo na podlagi pregleda vseh dokumentov in ob upoštevanju vseh relevantnih dejstev ter dodatnih strokovnih pravnih mnenj ustrezno postopali, skladno z zakonom in internimi pravili," so pojasnili.


Za vročo pomlad v Idrijsko – Cerkljanski regiji je torej poskrbljeno. Poslušajte še naprej Primorski val, ki vam vsak dan prinaša kaj novega.


Ivan Seljak

Na sliki: dr. Iztok Seljak

 

Seljak 1
Seljak 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C