MANJŠINSKA DELNIČARJA SELJAK IN LAPAJNE S PREVZEMNO NAMERO ZA LASTNICO HIDRIE

Petek, 11. januar 2019

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta prek družb Inovatis in Ladis objavila prevzemno namero za delnice družbe H & R, ki je lastnica idrijske Hidrie. Za delnico ponujata 35 evrov. Seljak je zaradi suma nepravilnosti pri odkupu delnic naznanil ostala direktorja Hidrie Holdinga - Gašperja in Urško Svetlik.

Družbi Inovatis, ki jo zastopata direktor Martin Lazar in prokurist Iztok Seljak, in Ladis, ki jo zastopajo Mitja, Andrejka in Dušan Lapajne, sta v današnjem Delu objavili prevzemno namero za vse delnice družbe H & R, najkasneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh pa bosta objavili še prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic ciljne družbe.

Družba H & R je prek Hidrie Holdinga lastnica Hidrie. Največji, 40-odstotni lastnik Hidrie Holdinga je po poročanju Financ trenutno ES&G Edvarda Svetlika - sicer oče omenjenih direktorjev Hidrie Holdinga. Drugi največji lastnik je Rafis Alojzija Rejca (24,7 odstotka), sledita še Inovatis (9,82 odstotka) in Ladis (8,52 odstotka).

Seljak, ki je direktor Hidrie Holdinga, je v sporočilu za javnost navedel, da je v začetku decembra zaznal sume nepravilnosti v družbi, sume kršitve zakonodaje in notranjih aktov, vezanih na pridobivanje lastnih delnic obvladujoče družbe po ceni 10 evrov s strani dveh članov poslovodstva Hidrie Holdinga - Urške Svetlik in Gašperja Svetlika.

"Ker sem kot direktor odgovoren za zakonitost poslovanja, sem te sume nepravilnosti pravno preveril ter s pravnim mnenjem, ki te sume potrjuje, seznanil tudi nadzorni svet Hidrie Holdinga in upravni odbor družbe H & R ter zahteval sklic seje upravnega odbora družbe H & R," je navedel.

Za dolgoročni razvoj in zaščito družbe ter za zaščito preostalih delničarjev pred nadaljevanjem tovrstnega ravnanja sta se z Dušanom Lapajnetom, direktorjem Hidrie in tudi manjšinskim delničarjem, odločila, da podata prevzemno namero za vse delnice H & R po ceni 35 evrov na delnico.

"K skupnemu sodelovanju v tem prevzemnem nastopu s ciljem zagotovitve profesionalnega neodvisnega upravljanja Hidrie in s tem njenega uspešnega razvoja za vse deležnike vabiva tudi vse ostale delničarje, kolege v družbi in izven nje, da se nama pridružijo v prevzemu večinskega deleža naše Hidrie," je navedel.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C