V IDRIJI PODELILI CERTIFIKATE KOLEKTIVNA BLAGOVNA ZNAMKA GEOPARK IDRIJA

Petek, 11. januar 2019

Certifikat odličnosti Idrija izbrano pridobijo izdelki in storitve, ki ustrezajo visokim standardom kakovosti, vključujejo lokalno pridelane surovine in pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja ljudi, ki živijo na območju UNESCO Globalnega Geoparka Idrija.


Center za idrijsko dediščino je v sodelovanju z lokalnimi ponudniki vzpostavili Kolektivno blagovno znamko Geopark Idrija (Idrija izbrano). Nina Erjavec, Koordinatorka kolektivne blagovne znamke.


POSNETEK: Nina Erjavec


V oktobru 2018 so izvedli ocenjevanje rokodelskih izdelkov, jedi, pijač in turističnega programa, ki so jih lokalni ponudniki prijavili na razpis za pridobitev pravice do uporabe znaka Kolektivne blagovne znamke Geopark Idrija. Strokovna komisija, v sestavi dr. Tanja Lešnik Štuhec, prof. dr. Janez Bogataj, Franc Jezeršek in Cveto Koder, je v ocenjevanje prejela zanimiv nabor produktov.


Vzporedno z omenjenimi aktivnostmi je nastajala tudi celostna grafična podoba znamke, ki bo poskrbela za enotno podobo ter za izboljšanje vidnosti in prepoznavnosti lokalnih produktov. Celostno grafično podobo je izdelala dr. Jana Vilman Proje. Dr. Tanja Lešnik Štuhec je pripravila načrt trženja in promocije lokalnih produktov v Geoparku Idrija, poskrbela pa je tudi za vse pravilnike in druge pravne podlage.

Zaključek prvega dela razvoja Kolektivne znamke je bila podelitev certifikatov odličnosti ponudnikom, ki so se vključili v oblikovanje tržne znamke. Na včerajšnjem dogodku so podeli 18 certifikatov v kategorijah rokodelski izdelki ter izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja, pridelki in prehranski izdelki, jedi in pijače postrežene na gostinski način, prireditve oziroma dogodki s kulinarično noto ter turistični programi.


Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).


Foto: CID


Mirjam Debevc

Izjava: Nina Erjavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C