100 UR ASTRONOMIJE V AJDOVŠČINI

Četrtek, 10. januar 2019

Ob mednarodnem letu astronomije, ki poteka pod okriljem Unesca in Mednarodne astronomske zveze, bo do nedelje zaživel eden glavnih projektov - 100 ur astronomije. Astronomi bodo v tem času v 130 državah organizirali okoli 2000 javnih opazovanj in drugih prireditev ter internetne prenose opazovanj z velikih svetovnih observatorijev. Kot poudarjajo, gre za največji javni znanstveni dogodek doslej, ki mu bo po napovedih prisostvovalo več kot milijon ljudi po vsem svetu.
Univerza v Novi Gorici v sodelovanju s Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina, Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovno šolo Šturje pripravlja astronomski večer, s katerim se ob 100-letnici Mednarodne astronomske zveze pridružuje temu mednarodnemu projektu.
V Ajdovščini bo dogodek potekal jutri na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini. Pričel se bo ob 17h s predavanjem prof. dr. Andreje Gomboc z naslovom Kaj so vedeli o vesolju pred 100 leti in kaj vemo danes?. V primeru jasnega vremena se bo predavanje nadaljevalo z astronomskimi opazovanji.


Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C