NA MIZI PREDLOG AJDOVSKEGA PRORAČUNA ZA LETO 2019

Sreda, 09. januar 2019

Na decembrski seji ajdovskega občinskega sveta je bil dan v javno razpravo osnutek proračuna za leto 2019. Na prihodkovni strani je težak 25 milijonov evrov, kar je približno sedem milijonov evrov več kot v lanskem letu. Prav tako se povečujejo odhodki, teh je za 28 milijonov evrov.


Kot izhaja iz predloga dokumenta, bo 12 milijonov evrov namenjenih za naložbe, od največjih projektov, ki bosta končana še letos lahko omenimo projekta prenove mestnega središča in stavbe glasbene šole.


Po besedah župana Tadeja Beočanina, želijo posebno pozornost nameniti reševanju stanovanjske problematike, prizadevali si bodo najti investitorja za večstanovanjsko gradnjo na območju Ribnika, radi pa bi tudi komunalno opremili zemljišča za individualno gradnjo v mestu in na podeželju.


V osnutek proračuna za 2019 je vključenih kar nekaj predlogov iz projekta Moja pobuda, med njimi ureditev parkirišča ob igrišču na Otlici in pešpoti v Dolgi Poljani, nakup zemljišča za parkirišče v Selu, prenovo skejt parka v Palah, plezalne stene v dvorani v Lokavcu in ureditev parka za druženje in šport v Podkraju.


VIR: spletna stran Občine Ajdovščina

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C