1. REDNA, USTANOVNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE IDRIJA

Petek, 07. december 2018

Včeraj, 6. decembra 2018, so se na prvi seji Občinskega sveta Občine Idrija sestali novoizvoljeni člani občinskega sveta, novoizvoljeni župan Občine Idrija Tomaž Vencelj in predsednik Občinske volilne komisije Andrej Rozman.

Sejo je po določbah Zakona o lokalni samoupravi in Statuta Občine Idrija vodil najstarejši član občinskega sveta, Samo Kuščar. Svetniki so opravili vse formalnosti, ki so povezane s prvo sejo in prisluhnili poročilu predsednika Občinske volilne komisije. Soglasno so potrdili vsa predlagana poročila in pozdravili novoizvoljenega župana Občine Idrija, Tomaža Venclja. Ta je v svojem uvodnem nagovoru poudaril, da ne želi delati revolucije, da bo deloval povezovalno in prisluhnil vsem pobudam svetnikov. Svojo funkcijo župana bo opravljal profesionalno, nastopil bo že naslednji dan po seji. Nekatera opravila na Komunali Idrija, kjer je trenutno še zaposlen, pa bo zaključil do konca letošnjega leta.

POSNETEK: Tomaž Vencelj

Ob koncu se je razgrela razprava okoli dveh vprašanj. Župan je predlagal umik že dogovorjenega nakupa novih računalnikov za občinske svetnike, saj je mnenja, da se ta denar lahko privarčuje za potrebnejše namene. Nekaj polemik pa je povzročila tudi njegova izjava, da bo dopustil možnost, da bodo prihodnje seje vodili tudi ostali svetniki, ki jih bo določil sam. Predvidoma se bodo v letošnjem letu sestali še enkrat.

Mirjam Debevc

Foto: I.S.

Izjava: Tomaž Vencelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C