OSNOVNA ŠOLA CERKNO IN VARNOST V PROMETU

Četrtek, 06. december 2018

V Osnovni šoli Cerkno je potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega  natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov«. Tudi letos, kot že vrsto let doslej, so jo organizirali in izvajali na območju Policijske uprave Nova Gorica za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem.

Najmlajši udeleženci se v prometu redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, a sodijo med najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Predstavniki novogoriške policijske uprave so poudarili predvsem pomen v izobraževanju otrok za varno udeležbo v prometu in usmerjanje ter osveščanje otrok kot udeležencev v njem. Otroci in mladoletniki so namreč v cestnem prometu največkrat udeleženi kot pešci, potniki v avtobusih, sopotniki v osebnih vozilih in kasneje tudi kot vozniki koles oziroma koles z motorjem. Njihova varnost je v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev, odvisna pa je tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil, je poudaril tudi ravnatelj Osnovne šole Cerkno, Mitja Dežela.

IZJAVA 1: Mitja Dežela

Na omenjeni prireditvi je najmlajše pozdravil komandir Policijske postaje Idrija, Robert Feltrin. Obenem je najboljšim mladim avtorjem izbranih likovnih del podelil nagrade. Prispelo je 171 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol na tem območju. Komisija je izbrala 20 najboljših likovnih del. Prireditev je otvoril in zaključil Orkester policije, prav ob samem zaključku pa so nekaj besed in vtisov povedali še otroci sami.

IZJAVA 2: Otroci

V decembrskih dneh pa velja še posebej opozoriti, ne le najmlajše ampak tudi starejše, da k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč lahko prispevamo prav vsi udeleženci v prometu z  večjo  previdnostjo in strpnostjo na cestah.  

Mirjam Debevc

Izjava: Mitja Dežela
Izjava: Otroci

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
19.08.2019
16°C / 32°C
torek
20.08.2019
18°C / 33°C
sreda
21.08.2019
18°C / 32°C