NOV NAMEN ZBIRANJA ZAMAŠKOV V LETU 2019

Sreda, 05. december 2018

Ker smo že zakorakali v december, mesec obdarovanj in mesec, ko se največkrat spomnimo na tiste, ki potrebujejo našo pomoč velja nameniti pozornost akcijam, ki jih izvaja Rdeči križ Območnega združenja Idrija, ki je pred meseci dobilo nove prostore.

Območno združenje Idrija je pretekli dve leti izvajalo Projekt XXL pomoč v sodelovanju z Domom upokojencev Idrija. Zbrali so slabih 4.000 kilogramov zamaškov in sredstva iz tega naslova namenili upokojencem z najnižjimi pokojninami.


V letu 2019 pa bo zbiranje zamaškov dobilo nov namen. Skupaj z Centrom za socialno delo Severne Primorske, enota Idrija bodo pod sloganom Hitra pomoč za osebe v socialni stiski zagotovili sredstva za tiste, ki se znajdejo v nenadnih težavah. Sekretarka Rdečega križa Območnega združenja Idrija, Tanja Tominec.

POSNETEK: Tanja Tominec

Sodelujoči v akciji se bodo povezovali z namenom hitrega in učinkovitega pristopa reševanja težav oseb v socialni stiski. Vsem občanom, vrtcem, šolam, podjetjem in ostalim sodelujočim v projektu, se zahvaljujejo za dosedanje zbiranje zamaškov ter vabijo k nadaljnji podpori.

Mirjam Debevc

Izjava: Tanja Tominec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
20.10.2019
14°C / 22°C
ponedeljek
21.10.2019
15°C / 24°C
torek
22.10.2019
11°C / 25°C