SKRIVNA SKLADIŠČA OROŽJA POMEMBNI DEJAVNIKI V SLOVENSKEM OSAMOSVAJANJU

Sobota, 10. november 2018


Včeraj  so na pročelju upravne zgradbe podjetja Kolektor v Idriji odkrili spominsko ploščo, ki je posvečena tajnemu skladišču orožja, ki so ga  teritorialci skrili v stavbi uprave idrijske družbe.

Upokojeni general major in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič je včeraj na kot slavnostni govornik poudaril pomen slovenske teritorialne obrambe za bližnji hiter razplet postopkov osamosvajanja Slovenije. Ker je šlo za zelo veliko enotnost Slovenije, so vsi tedanji dogodki zelo pomembni v izjemnem delu slovenske zgodovine. Podpori teritorialcem je vseskozi stal a ob strani tudi družba Kolektor, kar je na včerajšnji slovesnosti poudaril predsednik uprave Radovan Bolko. Zbrane je pozdravil tudi dolgoletni župan Idrije, ki je bil sicer v času osamosvajanja del kolektiva Kolektor, te dni pa se poslavlja iz javnih funkcij.
Spominsko ploščo sta odkrila dva zaslužna  teritorialca Bojan Furlan in Maro Brus.  Poleg govornikov in praporščakov, so na slovesnosti sodelovali tudi  pomembni kulturniki, med drugim kvartet saksofonov in izvrstna  igralka Lara Jankovič. 


Foto: Maja Petrovčič
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
15°C / 32°C
nedelja
12.07.2020
16°C / 32°C
ponedeljek
13.07.2020
15°C / 28°C