NA ZAKLJUČNI PRIREDITVI V BRUSLJU 50.000 EVROV ZA MLADE IDRIJČANE

Petek, 09. november 2018

Evropska komisija je marca letos objavila javni poziv za ideje, ki nagovarjajo problem zaposlovanja mladih v času hitrih sprememb okolja, družbe. Želela je predloge, kako probleme in težave obrniti v priložnosti.

Izmed 720 idej za zaposlovanje mladih je Evropska komisija izbrala deset finalistov — med njimi je bila tudi ideja HeritageLab ekipe iz Idrije.

Pri Evropski komisiji so iskali načine, kako mladim ponuditi delovna mesta, ki bi se dotikala potencialov lokalnega okolja. Načrt mlade ekipe iz Idrije jih je prepričal. Potenciale kulturne dediščine so prikazali tudi z ekonomskega vidika – kako torej dediščino tržiti oziroma v produkte in ideje vključiti poslovni model.

Projekt je bil predstavljen kot „inkubator za poslovne ideje, ki bi jih gradili na kulturni dediščini“. Kot večina inkubatorjev bo sestavljen iz mentorske podpore, usposabljanj, mreže kontaktov in ‘networking’ dogodkov. Želijo razumeti, kaj so specifike področja dediščine, ki jo ponuja Idrija z okolico in kakšne naj bodo aktivnosti, da bodo učinki največji.

Evropska komisija je na zaključni prireditvi v Bruslju v četrtek, 8.11.2018, ideje mladih Idrijčanov prepoznala kot odlične in jim v hudi konkurenci podelila denar za uresničitev njihovih idej – 50.000 eur, Matevž Straus:Naj omenimo še, da sta si poleg ekipe iz Slovenije po 50.000 evrov prislužili še ekipi iz Romunije in Italije.


Foto: Uradni twitter


Mirjam Debevc

Izjava Matevž Straus

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.02.2020
-3°C / 13°C
petek
21.02.2020
-1°C / 15°C
sobota
22.02.2020
-2°C / 14°C