MED ZEMLJO IN OBLAKI

Petek, 09. november 2018Kar v treh logaških galerijah Jožefovi v Domu Marije in Marte, Stekleni in galeriji Hiša sonca bodo od danes dalje odprli posthumno likovno razstavo del lani preminulega logaškega umetnika Franca Musca. Pogled na njegovo slikarsko pot bo ob tem odstrla tudi Monografija Franc Musec – Med zemljo in oblaki.
Delo je na pobudo prijateljev dolgo snovala slikarjeva hči Saša Musec Čuk, pravo pobudo pa je dal domači umetnik Vid Sark. Projektu se je pridružilo tudi Društvo likovnikov Logatec, saj je bil umetnik, ki bi letos praznoval 70. rojstni dan, njihov aktivni član. Monografijo bogati okrog 150 likovnikovih del. Te zgovorno pripovedujejo o delu umetnika od sedemdesetih, pa do zadnjih dni njegovega življenja. Naj omenimo, da je slikar v dobrih 40 letih ustvaril okoli 1000 likovnih del, večinoma olja na platnu.  Musec, ki je sicer opravljal poklic mizarskega delavca,  se je z vso vnemo posvečal svojim priljubljenim motivom - upodabljanju notranjske krajine, njenih tipičnih arhitekturnih vedut, naslikal je tudi večino starih domačij v Logatcu in okolici, med katerimi jih le še peščica stoji
Na današnji otvoritvi razstav bosta s predstavitvijo  Musca sodeloval soavtorja monografije Slikarja in njegova dela,  likovna kritičarka ga. Anamarija Stibilj Šajn in Vid Sark, ki se jima bo pridružil Bojan Šen.
,
Likovna dela bodo v Jožefovi galeriji v v Domu Marije in Marte na ogled do konca meseca decembra, v Stekleni galeriji do konca meseca novembra, v Galeriji Hiša sonca pa do 10. decembra letošnjega leta.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.02.2020
7°C / 14°C
petek
21.02.2020
-3°C / 13°C
sobota
22.02.2020
-1°C / 14°C