PROJEKT MLADI PODJETNIKI: OD BREZPOSELNOSTI DO LASTNEGA PODJETJA Z ZNANJEM IN 5000 EUR SUBVENCIJE

Četrtek, 08. november 2018

Primorski tehnološki park je v torek, 6.11.2018, pričel izvajati projekt Mladi podjetniki. 17 mladih, prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje, bo pridobivalo znanje za suveren vstop na podjetniško pot ter 5000 eur subvencije za zagon lastnega podjetja.

Udeleženci, gre za trenutno brezposelne osebe do 29. leta starosti, bodo na dvanajstih brezplačnih delavnicah spoznavali podjetniško okolje, oblikovali produkte in storitve, pridobivali znanja o ključnih orodjih ter elementih za oblikovanje dobrega poslovnega načrta in vstopa novega podjetja na trg. Imeli bodo dostop do 20-urnega individualnega mentorstva in dodatne štiri urnega svetovanja v roku enega leta po odprtju svojega podjetja.

S tem celovitim pristopom bodo udeleženci pridobili praktična znanja za zagon lastnega posla. Po uspešno zaključenem usposabljanju in pripravi podjetniškega načrta pa bodo upravičeni tudi do subvencije za samozaposlitev v višini 5.000 evrov, ki jo podeljuje Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Projekt Mladi podjetniki se v Primorskem tehnološkem parku izvaja drugič. Po prvem ciklu maja letos je podjetja odprlo vseh devet udeležencev in tako pridobilo 5000 eur zagonskih sredstev. Projekt sicer razpisuje Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Vodilni partner je Tehnološki park Ljubljana, poleg Primorskega tehnološkega parka pa sodelujejo še Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, Gospodarska zbornica Slovenije in Zavod mladi podjetnik, ki že vrsto let celovito in uspešno pomagajo mladim na poti do njihovih zaposlitev in samostojnih podjetniških poti.


Več pa v pogovoru z direktorico Primorskega tehnološkega parka,Tanjo Kožuh.

Posnetek Tanja KožuhMirjam Debevc

Tanja Kožuh

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C