SOOČENJA KANDIDATOV IN KANDIDATK ZA ŽUPANE OBČIN

Četrtek, 08. november 2018

Danes pričenjamo s soočenji kandidatov in kandidatk za župana oz. županjo po posameznih občinah, ki jih vsebinsko pokriva Primorski val. Soočenja bodo potekala v živo iz radijskih studiev Primorskega vala v Tolminu ter Cerknem, z neposrednim radijskim prenosom od 16.30 do 18.30. Datumi soočenj so objavljeni tudi na spletni strani Primorskega vala.


Prva štiri soočenja bodo potekala iz studia Primorskega vala v Tolminu. Začnemo danes, ko bo Matej Kavčič gostil kandidata in kandidatko za župana oz. županjo Občine Kanal.


Že naslednji dan, v petek, bo potekalo soočenje kandidatov za župana Občine Kobarid. V ponedeljek se bosta soočila kandidata Občine Bovec, v torek ob istem času pa še kandidata Občine Tolmin.


Tako Občina Tolmin kot Občina Bovec bosta župana dobili že v prvem krogu.


Sledijo soočenja Občine Cerkno in Občine Idrija. Prenos teh bo potekal iz studia v Cerknem. V sredo bomo gostili kandidate za župana Občine Cerkno, v četrtek pa zaključili z Občino Idrija, ki je po številu kandidatov za župana, najmočnejša.


Datumi soočenj na Primorskem valu:

Četrtek, 8.11.2018 - Občina Kanal:  sedanji župan Andrej Maffi s podporo Slovenske ljudske stranke, Tina Gerbec s podporo Socialnih demokratov in Bojan Marinič s podporo skupine volivcev.

Petek, 9.11.2018 - Občina Kobarid: aktualni župan Robert Kavčič, katerega predlaga skupina volilcev s prvopodpisanim Ivanom Ručno, Mark Matajurc, ki ga predlaga skupina volilcev s prvopodpisano Majo Manfreda in Marko Miklavič, kandidat stranke SLS.

Ponedeljek, 12.11.2018 - Občina Tolmin: sedanji župan Uroš Brežan, ki ga predlaga Martina Kenda in skupina volivcev, ter Tomaž Štenkler s podporo socialnih demokratov.

Torek. 13.11.2018 - Občina Bovec: sedanji župan Valter Mlekuž s podporo Socialnih demokratov, in Siniša Germovšek, ki ga predlaga skupina volivcev.

Sreda., 14.11.2018 - Občina Cerkno: sedanji župan Jurij Kavčič, kandidat stranke SLS ter Gašper Uršič in Stanko Močnik, samostojna kandidata, ki kandidirata s pomočjo podpisov volivcev.

Četrtek, 15.11.2018 - Občina Idrija: Miranda Groff Ferjančič, samostojna kandidatka, ki kandidira s podporo volivcev, s prvopodpisanim Bojanom Severjem, podpira jo tudi stranka SD, Tomaž Vencelj, ki ga predlaga Jurij Kavčič s skupino volivcev, kandidat Liste krajevnih skupnosti, Kristjan Brus, kandidat stranke SDS, Metod Habe, kandidat stranke NSi in Gašper Ferjan, kandidat stranke Davkoplačevalci se ne damo več!

Mirjam Debevc


Na sliki: Mikrofoni na preži

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C