NA BOVŠKEM LETALIŠČU NAČRTUJEJO IZGRADNJO NOGOMETNEGA IGRIŠČA Z ATLETSKO STEZO

Sobota, 06. oktober 2018

V tem tednu so v Bovcu javno predstavili spremembe in dopolnitve prostorskega načrta za bovško letališče, na podlagi katerih bi radi obstoječo infrastrukturo obogatili z dodatno ponudbo.


Kot je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž, gre pri tem za manjše spremembe, ki bodo omogočile konkretno umestitev profesionalnega nogometnega igrišča z atletsko stezo in tribunami v prostor, kar bo omogočalo organizacijo priprav tudi za nogometaše najzahtevnejših klubov.


V kombinaciji z bližnjim hotelom Kanin bo to, po njegovih besedah, različnim klubom ponudilo izvrstne pogoje za treninge in redne priprave, predlagana sprememba pa omogoča tudi faznost gradnje. Ob tem bo v ta prostor umeščen tudi gostinsko turistični objekt in prostor za padalce, del pa bo namenjen tudi dodatnim parkiriščem.


To bo mogoče izvesti takrat, ko bo Občina od Sklada kmetijskih zemljišč pridobila zemljišča, ki zdaj niso v njeni lasti in mora za uporabo plačevati najemnino. To pa ni racionalno, zato so že pristopili k odkupu, še dodaja Mlekuž.


Po javni razgrnitvi lahko javnost občini sporoči svoja mnenja in pripombe. Sledila bo priprava predloga akta in njegov sprejem na seji občinskega sveta ter končna objava v uradnem listu.


VIR: spletna stran Občine Bovec

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C