SREČANJU PLANINCEV NA ČRNI PRSTI VENDARLE V LEPEM VREMENU

Torek, 18. september 2018

Piše: Olga Zgaga

Čeprav se je na predvečer tradicionalnega srečanja planincev na Črni prsti nebo nad goro razhudilo celo s sodro, je v sobotnem jutru, 15. septembra,  zažarelo v številnih odtenkih rdeče in naznanjalo prijazen dan. Kmalu so začeli prihajati planinci in pohodniki. In ni jih bilo malo. Ob 11. uri so se udeležili svete maše za preminule planince, ki jo je daroval župnik iz Sorice Mirko Turk.
Zatem je povzel besedo predsednik PD Podbrdo Tomaž Štenkler in ob državnem prazniku, ki je prav tega dne obeleževal dan vrnitve Primorske k matični domovini, pozval k globljemu zavedanju, da je država vrednota. .    
Drugi pomemben dogodek za PD Podbrdo je bila nedavna uvrstitev planinskega doma na Črni prsti na tretje mesto v akciji NAJ visokogorska planinska postojanka v Sloveniji. Zahvalo glasovalcem  so planinci PD Podbrdo poslali preko skupinske fotografije z napisom: Hvala za vaš glas! Z zadovoljstvom je preletel še letošnjo planinsko sezono in pohvalil oskrbniški par Nives Budnar in Dejana Selo, ki je letos sloves Črne prsti utrdil v slovenskem planinskem prostoru kot planinsko destinacijo, ki jo je vredno obiskati. To je dosegel v sožitju z domačini -  prostovoljci, ki pomagajo pri oskrbovanju in vzdrževanju doma.
Tokratno srečanje planincev je dobilo dodano vrednost še z vključitvijo v akcijo Očistimo Slovenijo zadnjič. 
Za posebno doživetje je poskrbel član PD Podbrdo in dolgoletni žičničar Simon Drole. Na predvečer srečanja je v knjigo akcije »Na obisk na Črno prst«, ki letos praznuje deseto obletnico, vpisal letošnji devetinosemdeseti vzpon. Ko pa je seštel vse, ki jih je premagal v času poteka akcije, jih je zneslo ravno 1000. Kljub toči čestitk ni imel časa za zdravljice, saj ga je čakalo odgovorno delo: speči osemdeset rib, vzgojenih v ribogojnici Slap v Baški grapi, s katerimi je PD Podbrdo kot že nekaj let doslej pogostilo udeležence srečanja. Medtem so se v kipeče vzdušje zlivali zvoki harmonike in obilje radosti, podkrepljene s tistim navdihujočim občutkom svobode, ki ga doživiš le na vrhu.Foto: Matjaž Trojar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C