ŠE ZADNJIČ!

Petek, 14. september 2018

Jutri, v soboto, bodo prostovoljci po vsej državi tretjič - in po napovedih organizatorjev zadnjič - čistili Slovenijo. Gre za akcijo Očistimo Slovenijo, ki bo tudi tokrat potekala pod okriljem svetovne pobude Očistimo svet. V prvih dveh akcijah Očistimo Slovenijo v letih 2010 in 2012 je več kot pol milijona udeležencev zbralo skoraj 20.000 ton odpadkov. Tokrat prostovoljci ne bodo čistili le divjih odlagališč, ampak tudi območja razpršenih odpadkov, obvodne predele, lokalne skupnosti pa bodo organizirale številne ozaveščevalne akcije in poskrbele za lepšanje okolja nasploh. Nad odzivom so organizatorji zelo zadovoljni. Predstavnica Ekologov brez meja Katja Sreš.


POSNETEK

V Posočju sta se v akcijo vključili Občina Kanal ob Soči in Tolmin. V kanalu akcijo koordinira Bojan Marinič, odločili pa so se za urejanje zelenih otokov, čiščenje otroških igrišč in sprehajalnih poti. Tolminske aktivnosti vodi koordinatorka Alenka Zgaga, ob pohodu bodo urejali vas Kal v Baški grapi. Lotili se bodo še enega divjega odlagališča. V Akcijo je vključena tudi Občina Idrija s koordinatorko Tatjano Bedene Benčina. K sodelovanju je pritegnila prebivalce Vojskepa, gasilce iz Dol, Krajane Črnega Vrha ter posamezne prebivalce Idrije in Čekovnika.

V Logatcu aktivnosti vodi Romana Hribar. V Ozaveščevalnem delu so pripravili posebno stojnico na lokalni tržnici za Krpanom. Tu bodo prostovoljci dobili informacije kako lahko skupaj pripomoremo k ohranjanju čiste Slovenije. Čistilna akcija pa se bo usmerila v urejanje Planinskega polja pod počivališči. V Ajdovščini so se odločili za izmenjavo oblačil, poleg drugih aktivnosti bodo zbirali zamaške v dobrodelne namene. Akcijo koordinira Mojca Berrnik. Seveda se lahko aktivnostim kadarkoli priključite. Nadaljuje Katja Sreš.


POSNETEK

Več o čistilni akciji Ekologov brez meja pa boste slišali v naši aktualni temi po 16. uri.


Na sliki: Planinsko polje

Katja Sreš
Katja Sreš

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C