LUKEC IN NJEGOV ŠKOREC STA ODPRLA BEVKOVE DNEVE

Petek, 14. september 2018


Bevkovi dnevi so se včeraj v Cerknem pričeli na nekoliko neobičajen, a izjemno simpatičen način. Pod vodstvom profesorice slovenskega jezika Mojce Moravec se je ob fontani v Cerknem odvijala literarno likovna delavnica, ki je povezala ljudi v tretjem življenjskem obdobju in otroke iz osnovne šole. Ti so na literarne srečanju pod mentorstvom članov likovne sekcije Društva upokojencev Cerkno ustvarjali likovna dela, na odru pa se je odvijal bralni maraton Bevkove povesti Lukec in njegov škorec. Bralci vseh generacij so sinoči ob citrarjih Glasbene šole Idrija prišli do vlaka, ki je tri junake peljal proti Genovi, če je koga od prisotnih zvečer zamikalo nadaljevanje zgodbe, je bil cilj prireditve vsekakor dosežen.
Likovna sekcija pri društvu upokojencev Cerkno je v zadnjem letu dni izdelala nekaj slik za Osnovno šolo Cerkno. Njihova aktivna članica Danica Rojc jih je včeraj simbolično predala novemu ravnatelju šole Mitji Dežela, dela pa bodo odslej krasila šolsko knjižnico.
Program Bevkovih dnevov se nadaljuje danes, med drugim ga v napovednikih lahko spremljate tudi na Primorskem valu. 
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C