PROJEKT CON-FRONT BO POVEZAL UMETNIKE RAZLIČNIH NARODOV IN UMETNIŠKIH PRAKS

Sreda, 12. september 2018

Fundacija Poti miru v Posočju bo sodelovala v projektu CON-FRONT. Pri tem se povezuje s kulturnimi centri La Passarelle – Le Grand Mix iz Francije, 4 AD iz Belgije in MKC iz Makedonije.


Gre za kulturni projekt, ki bo združil glasbenike različnih narodov, ki bodo skozi različne načine umetniškega izražanja ustvarili multimedijsko delo, ki bo jeseni prihodnje leto predstavljeno v Belgiji, Sloveniji, Makedoniji in Franciji, posnet pa bo tudi dokumentarni film. Slovenijo bosta zastopala mladi skladatelj in instrumentalist Samo Vovk iz Senožeč ter briška vizualna umetnica Neli Maraž.


Več o samem poteku projekta pa v nadaljevanju Maša Klavora s Fundacije Poti miru v Posočju.


Izjava: Maša Klavora


Idejna pobudnica projekta CON-FRONT Marianne Dewulf iz Kulturnega centra 4 AD iz belgijskega Diksmuideja izpostavlja, da je ob povezovanju umetnikov različnih narodov in umetniških praks, je eden od namenov projekta tudi oblikovanje smernic za pripravo spominskih prireditev v povezavi s stoletnicami 1. svetovne vojne, ki bi bile z uporabo nove tehnologije in prepletom različnih umetniških govoric, bolj zanimive tudi za mlajšo generacijo.


Izjava: Marianne De Wulf


Matej Kavčič

Na fotografiji: predstavitev projekta CON-FRONT v prostorih Fundacije Poti miru v Posočju

 

Izjava: Maša Klavora
Izjava: Marianne Dewulf

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C