FEHTARJI SKUPAJ S ŠTEVILNIMI ZNANIMI SLOVENCI NABIRAJO KONDICIJO ZA GOJZAR TANC

Petek, 17. maj 2024

Fehtarji, ki 25. maja pripravljajo veliki open air koncert v osrčju slovenskih gora, so včeraj na pohod do Alpske arene povabili številne znane Slovence. Eksluzivno pa so razkrili tudi goste presenečenja. Na odru se jim bodo med drugim pridružili legendarni Čuki.

"Do Alpske arene - lokacije Gojzar tanca je dobrih 20 minut hoje in zato smo se Fehtarji odločili, da do 25. maja naberemo kondicijo, ki nam je malo primanjkuje," povedo fantje, ki so tokrat na višinske priprave s seboj povabili tudi glasbene prijatelje. Na cilju jih je čakala Fehtarska mal'ca (zajtrk, ki je bil zapakiran v culji), in kratek akustičen koncert s Fehtarji. Pri pesmi Greva gor v hribe se jim je pridružil tudi Jože Potrebuješ. "Zelo smo veseli, da lahko danes, 10 dni pred Gojzar tancom, razkrijemo, da bodo gostje na našem koncertu legendarni Čuki," so ob tem povedali Fehtarji, ki se jim je na harmoniki za tem pridružila še simpatična Tjaša Božič. "Tudi Mojega Bineta bomo 25. maja skupaj na ves glas prepevali v Alpski areni," so še dodali.

"25. maja se bo torej odvil že drugi Gojzar tanc, ki je naš najbolj pomemben projekt v letošnjem letu. Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora. In kot že samo ime pove, je ta koncert poseben že zaradi tega, ker morajo obiskovalci priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, da dobimo tisto pristno hribovsko vzdušje. Letošnji bo še toliko bolj poseben, predvsem zaradi lokacije, ker se bo letošnji Gojzar tanc odvil na čudoviti razgledni planoti nad Preddvorom. Ko prideš na lokacijo, ti res zaigra srce. Na desni strani vidiš Krvavec, pred tabo je Storžič, na levi strani Triglav, ... To je lokacija, ki te nabije s slovenskim ponosom, z romantiko in dobro energijo. Drugi namen koncerta pa je izid našega novega albuma, ki smo ga med oboževalce poslali v ponedeljek. Na Gojzar Tancu bomo premierno v živo zaigrali in obiskovalcem pokazali nove komade z albuma. Upamo, da bodo poslušalcem pesmi všeč - da smo zaigrali na prave note, napisali prave stihe in ustvarili to, kar od nas pričakujejo. In še zadnja posebnost Gojzar tanca - to bo res pravo doživetje. Pred alpskim spektaklom, ki ga pripravljamo, bo sledilo tri urno ogrevanje s skupino VZROCK, SKATER in DJ Ney-om. Po tem ogrevanju pa na oder prihajamo Fehtarji, ki bomo zaigrali tako naše pesmi - stare in nove, kot tudi tiste, ki se pojejo v hribih in jih vsi zelo dobro poznamo. To bo torej spektakel, na katerem ne bodo manjkali glasbeni gostje, svetlobni in drugi efekti, razširjena glasbena zasedba in seveda ponovno odpičen prihod na oder, ki bo tokrat še toliko bolj poseben," nam o Gojzar Tancu zaupajo Fehtarji.


https://www.youtube.com/watch?v=U4GDZae393IPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C