MASAYAH S 'CIGARETOM' NAPOVEDUJE VELIKI KONCERT V CVETLIČARNI

Torek, 14. maj 2024

Masayah, ki je samo eno leto nazaj prestopila mejo od primorske nadarjene raperke do slovenske hiphop in R'n'B senzacije, je na letošnji podelitvi glasbenih nagrad Zlata piščal dobila ponovno potrditev, da je na pravi poti. Po lanski nagradi za 'novinko leta', je letos prejela kar dve nagradi, za 'album leta' in 'pesem leta', oboje imenovano Zavedno.
»Sem izjemno presenečena in zelo vesela, saj je bila konkurenca, ki jo resnično cenim, zelo močna in sem si tak razplet lahko potiho samo želela. Me pa najbolj veseli to, da je moje delo prepoznano tudi v strokovnih krogih in da sem prejela ravno te dve nagradi, ki se nanašata neposredno na moje ustvarjanje. Vedno pravim, da so moje pesmi zrcalo moje osebnosti in dobiti nagrado za ta del Mie je izjemno«, je izjavila velika zmagovalka po prejemu zlatih piščali.

Novinka torej ni več novinka, Masayah postaja ustaljeno ime na naši glasbeni sceni, ki postavlja smernice modernega hiphopa in R'n'B-ja, svoj glasbeni izraz pa vse bolj približuje pop žanru in s tem močno širi krog poslušalcev. Njena izjemna ustvarjalna moč in močna odrska pojavnost je dosegla tudi publiko izven naših meja, saj je nastopila na festivalih na Hrvaškem in v Srbiji, letos pa so jo povabili na festival Exit, kjer bo delila oder z največjimi regionalnimi glasbeniki.

Njen ustvarjalni proces se ne prekinja, te dni predstavlja novo skladbo z videospotom, ki nosi naslov Cigaret. »Vsebina besedila je je pravzaprav dialog med cigareto in mano, ki lirično govori o tem, da se moramo zazreti vase, si priznati kaj nas veže in s tem omejuje in da se moramo boriti s slabimi navadami ter s tem kdo smo in kaj nas označuje«, pravi Masayah o skladbi. V videospotu je skozi metafore prikazana ujetost in borba same s seboj in zaziranje vase. »Za snemanje smo si v predprodukciji vzeli dovolj časa, da smo vse načrtno pripravili in tudi vse datumsko uskladili, saj je bilo na setu trideset ljudi, ki so morali delovati kot celota. Menim, da nam je to uspelo več kot odlično. Seveda, ravno zaradi podrobnosti scenografije in kostumografije, ki ponazarjajo sporočilo besedila, bi si vsi želeli imeti na voljo več kot dva snemalna dneva, ampak je že dvodnevni set in dan za priprave ogromen finančni zalogaj za 23-letnega samostojnega artista. Resnično sem ponosna na celotno ekipo in na to, da smo sporočilnost in emotivnost same pesmi uspeli uprizoriti na tako realističen način in se s tem uspeli izogniti veliki količini računalniških obdelav v post produkciji. Hvala vsem, ki so bili del videospota in komada, s končnim izdelkom ne bi mogla biti bolj zadovoljna!«

Novo skladbo Cigaret bo prvič v živo predstavila na njenem doslej največjem koncertu, v Cvetličarni, 8. junija. »Po razprodanem koncertu v Kinu Šiška sem ugriznila v še večje jabolko in seveda imam veliko odgovornost kako to speljati tako, da bom najprej zadovoljila vse svoje kriterije. Mislim da bo to najtežji del projekta,« se na široko zasmeje Mia. »Sicer pa že nekaj časa potekajo intenzivne priprave. Koncert bom nadgradila z instrumentalisti, ki si bodo oder delili s plesalci. Pripravljamo tudi res hude vizualije in scenografijo. Ampak ne bom vam kvarila presenečenja, najbolje, da se kar vidimo tam! Skupaj bomo proslavili 5 let Masayanja, ker bo to tudi peta obletnica odkar sem izdala svojo prvo pesem Pusto«.
Koncert bo posnela RTV Slovenija, saj bo Masayah zopet postavila nov mejnik v svojem ustvarjanju. Očitno je njena pot navzgor dobila res velik zalet. 

https://www.youtube.com/watch?v=V5q15z02KoEPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C