RAIVEN: S SVOJIM NASTOPOM SEM IZREDNO ZADOVOLJNA

Ponedeljek, 13. maj 2024

Raiven je s svojim eteričnim nastopom z 'Veroniko' začarala Evropo in svet najprej v prvem predizboru, nato še v finalu 68. izbora za pesem Evrovizije.

''S svojim nastopom sem izredno zadovoljna. Zadovoljna sem bila že s polfinalnim nastopom, finalni je bil le še njegova nadgradnja,'' je dejala Raiven.

Raiven, mezzosopranistka, avtorica in harfistka, je svojo zgodbo ‘Veronike’ na največjem glasbeno-televizijskem spektaklu, ki ga spremlja več kot 200 milijonov ljudi, poustvarila skupaj z Lukasom Baremanom, Marin Ino, Filippom Joriom, Matteom Morettom in Matejo Železnik, plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, pod koreografsko taktirko Lukasa Zuschlaga.

Nastop so sooblikovali režiser Nejc Levstik, oblikovalec luči Črt Birsa in oblikovalec vsebin za LED zaslone Žiga Radulj, za končno zvočno podobo je poskrbel soavtor skladbe in producent Martin Bezjak. Za kostum in stilsko podobo je poskrbela AEMONA, za ličenje Nina Burazor. Evrovizijsko razglednico, ki smo si jo ogledali pred nastopom, je Raiven pred časom posnela v Celju. Raiven je glasbo za skladbo Veronika ustvarila s Petrom Khoojem, Martinom Bezjakom, Danilom Kapelom in Bojanom Cvjetićaninom, pod besedilo pa poleg Raiven podpisujeta še Klavdija Kopina in Bojan Cvjetićanin.


https://www.youtube.com/watch?v=l86DxpRnz5MPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C