THE BLACK PROTEUS: DRUGI EP, NOVA SKLADBA IN VIDEO WAITING FOR YOU!

Petek, 10. maj 2024

Dunajčani s slovenskim pridihom, štiričlanska rock zasedba The Black Proteus, predstavljajo svoj drugi EP 'We Met Again'. Sočasno z njim izdajajo tudi nov single in videospot 'Waiting for You'.
 
The Black Proteus prihajajo z Dunaja, a se tudi pri nas vse bolj uveljavljajo - tako na koncertnih odrih kot v radijskem etru. Njihova ključna povezava s Slovenijo je Matjaž Goričan, vokalist in kitarist, ki je skupino osnoval ob selitvi na Dunaj pred šestimi leti. The Black Proteus so leta 2018 naprej izdali svoj prvi EP 'We Meet Again', ki zrcali njihove glasbene korenine - grunge in alternativni rock, ki pa so mu na polnokrvnem prvencu 'Loading …' dodali poznane in značilne zvoke igralnih konzol in svojo glasbo poimenovali 8-bitni rock. V Sloveniji so se občinstvu približali v lanskem letu, najprej z zmago na natečaju Standouts Radia SI s skladbo 'Chasing Dreams', nato še z duetom 'Special Something' z Anabel in energičnim komadom 'Shout!'.
 
V sredo, 8.5., pa so The Black Proteus izdali svoj drugi EP 'We Met Again' in se z njegovo izdajo navezali na prvega 'We Meet Again' iz leta 2018. Novi EP namreč nadaljuje zgodbo, ki so jo člani pričeli pred šestimi leti, oba izdelka skupaj pa tvorita virtualni album. The Black Proteus so si z izdajo aktualnega EP-ja zadali, da svojemu stilu, ki ga opredeljujejo kot 8-bitni rock, dodajo še več… rocka. In so mu ga. Zvoke igralnih konzol so pustili v ozadju, prvo vrsto pa prepustili kitari, basu in bobnom.

S skladbo 'Waiting for You' The Black Proteus sicer ohranjajo svoj zvok - single združuje rock z zvoki računalniških konzol iz devetdesetih. Nostalgijo pa Dunajčani stopnjujejo v videospotu, ki so ga posneli s slovensko produkcijsko hišo Studio Zima. Poleg zgodbe je v spotu mogoče videti vrsto predmetov, ki vam bodo nedvomno obudili spomine na zadnjih 30 let -  vse od retro igralnih konzol, disket, videokaset, pa do katodnega televizorja. In glede na to, da so The Black Proteus že v štirih videospotih potovali skozi čas in vesolje, so si tudi za 'Waiting for You' nadeli svojo prepoznavno vesoljsko opravo.
 
Pesem in videospot 'Waiting for You' zajemata čustveno stanje, ki ga doživimo, kadar imamo neusklajena pričakovanja. In ko smo s strani tistih, ki jih imamo radi, prezrti in neslišani, nam kdaj tudi prekipi. V videospotu te frustracije izbruhnejo na komično destruktiven način. Še najpomembnejše sporočilo pa je, da se je na koncu potrebno pobotati.


https://www.youtube.com/watch?v=XKWVfBS_94UPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C