PAUL GREM: NOVA SKLADBA (IN VIDEOSPOT) 'NEBO'!

Četrtek, 09. maj 2024

Paul Grem predstavljajo novo skladbo 'Nebo'. Pesem nas postavi v trenutek tik pred odločitvijo - v zatišje pred nevihto, ki jo prinašajo spremembe, v trenutek tik pred koncem, ki je prežet z močnimi čustvi in strahom pred neznanim. 'Nebo' je prva nova skladba, ki nam jo predstavljajo Primorci po prvencu 'Luč preteklosti'.

Paul Grem so s skupnim ustvarjanjem začeli pet let nazaj. Z vsako skladbo in nenazadnje s prvencem 'Luč preteklosti' (2022) so naslovili vedno večje občinstvo in nas pritegnili s svojim edinstvenim glasbenim izrazom, v katerem mešajo rock, country in blues, kateremu so ostali zvesti tudi z novo skladbo 'Nebo'. Skladba ima, tako kot številne balade, ljubezensko tematiko in govori o skrhanem odnosu, načetem zaupanju in (tudi) o lepih spominih, ki bledijo pod realnostjo vsakdana. Popisuje trenutek, ko se ljubezen znajde na razpotju, ki je prežet z nemočjo in hrepenenjem hkrati, njena protagonista pa čaka življenjska odločitev in izbira, ki s seboj vedno nosi posledice. Zatišje pred nevihto. Skladbo 'Nebo' so Paul Grem posneli s producentom Dejanom Radičevićem, poleg banda (Dušan Sagadin Duco - vocal, kitara, Marko Stropnik - kitara, Andrej Rot - kitara, Patrik Grbac - bas kitara in Mitja Stropnik - bobni) sta pri snemanju skladbe sodelovala še Dejan Radičević - Hammond in Matjaž Skaza - tolkala. 

Paul Grem so videospot za skladbo 'Nebo' tudi tokrat posneli s KLEVA films. Tako kot pesem tudi njen videospot prikazuje trenutek pred spremembami. S prepletom spominov na skupne trenutke in zavedanja, da se ti ne bodo več ponovili. Glavni vlogi sta odigrala Dušan Sagadin, glas banda, in Sabrina Huskić.


https://www.youtube.com/watch?v=TYFqaRWU3WEPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C