BOOOM! VAS VABI NA ANIMIRANO AVANTURO - PRIHAJATA ALBUM IN KONCERT V SITI TEATRU BTC

Sreda, 03. april 2024

Skupina BOOOM! je v leto 2024 vstopila na krilih uspešnice 'Dance Like This' in z odličnim 5-članskim bandom, izid prvenca 'Odiseja' pa napovedujeta nov radijski singel 'Avantura' ter osvesvežilni animirani video, ki so ga ustvarili tudi s pomočjo umetne inteligence.

"Avanturo' smo napisali septembra, ko smo cel mesec porabili za to, da smo ustvarili čim več pesmi za drugo verzijo albuma. Je otvoritvena pesem plošče, čeprav smo jo napisali kot zadnjo. Proces ustvarjanja pa je bil zelo zanimiv: najprej nam je bila zelo všeč, naslednji dan precej manj, zato smo jo skoraj v celoti preuredili. Spet nam je postala zelo všeč, naslednji dan pa smo si spet premislili ... In tako je tudi ostalo skoraj dokler je nismo posneli. Skratka, tudi ustvarjanje te pesmi je bila prava avantura."

"'Ta pesem je bila pomembna prelomnica v našem ustvarjanju. Slučajno se je zgodilo, da smo bili mentalno vsi trije na istem mestu. Gledali smo nazaj na našo glasbeno pot in ugotavljali kako smo bili mladi in polni upanja ter opazili, da smo, čeprav smo se veliko naučili, še vedno tisti mladi fantje, ki so pet let nazaj stopili na skupno pot. Verz: 'Ker za obzorjem zdaj že vidim to, kar bom postal,' definira 'Avanturo', hkrati pa tudi nas, saj smo se s skoraj končanim albumom znašli v situaciji, kjer smo bili ponosni na to, kar smo ustvarili in na to, kar postajamo kot skupina."


"Pesem si lahko vsak razlaga po svoje. Namenoma je tematsko zelo odprta, ker smo iskali način, kako občutek podajanja v neznano najbolje predstaviti poslušalcu. In 'Avantura' je točno to: pesem o odločenosti, o potovanju v neznano in občutkih, ki se pojavijo na tej poti."

Prava osvežitev za naš ustvarjalni prostor pa je tudi spremljevalni video, ki ga je ustvaril Žiga Bahor. "Ko smo razmišljali kako kar najbolje vizualno predstaviti vsebino in sporočilo pesmi, so se nam začeli v glavi vrteti visokoproračunski filmi. Bolj ko smo razmišljali kako bi to zgodbo prenesli na ekran, bolj nam je bilo jasno, da nimamo ne časa ne sredstev, s katerim bi lahko posneli primeren videospot."

"Potem pa smo se spomnili, da so nekatere nam najljubše avanture animacije in z nekaj viharjenja možganov našli primerno rešitev," povedo fantje. Rezultat je prikupen video, ki se odlično prilega besedilu, glasbi in celotni atmosferi skladbe 'Avantura', stop-motion tehniko pa nadgrajuje s prelivanjem kadrov, kar se odlično prilega tudi fluidnosti sodobnega sveta in gledalca popelje na 3-minutno popotovanje skozi čas in prostor.  

https://www.youtube.com/watch?v=8Ys_35uvxAMPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C