BOOOM! V SAN MARINU PREMAGALI TUDI ZMAGOVALCE

Ponedeljek, 26. februar 2024

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so med skoraj 800 tekmovalci iz cele Evrope zasedli 5. mesto na evrovizijskem izboru Una voce per San Marino. - Za seboj so pustili tudi vabljene ikone, kot so Loredana Berte, Corona, Ice MC, Marcella Bella in Jalisse. - Sedaj pa jih čaka veliko dela, da zajadrajo na valu navdušenja in podpore.

"Malo smo razočarani, saj so se nam zadnje tedne dogajale nore stvari, čutili smo val podpore, ki je zrasla v medijih in med glasbenimi kolegi, prvi odzivi radijskih urednikov na prihajajoči album so zelo pozitivni, tudi v San Marinu so našo pesem in nastop ves čas hvalili izkušeni ljudje iz medijev in glasbene industrije, padle so prve poslovne ponudbe, ves čas je šlo samo navzgor ... potem pa je zmanjkalo tako malo," so prve občutke sinoči strnili člani skupine Booom!

Po kratki prespani noči pa je pogled že bolj sončen. "Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju. Presenetljivo tega niso prepoznali španski selektorji, ki je sploh niso uvrstili na festival Benidorm. V San Marinu pa so dramatičnost najbolj gradili na vprašanju ali se bo ikonična Loredana Berte, ki ji v več kot ducat poskusih ni uspelo osvojiti San Rema, le uspela na Evrosong prebiti skozi stranska vrata pri sosedih. Če da žirija v šovu - ki je še vedno predvsem televizijska zgodba prodajanja čustev - prednost taki ikoni in vabljeni pevki z West Enda, ne moreš biti razočaran, s še eno povabljeno skupino La Rue, pa se po videnem in slišanem tudi lahko kosamo, tako avtorsko, kot izvedbeno."

Povzemimo: Booom! so se, v želji, da si pripravijo dobro izhodišče za predstavitev prvega avtorskega albuma in nastopov z bendom, prijavili na letošnjo Emo, ko pa je RTVS slovensko predstavnico izbrala mimo natečaja, jih je (brez njihove vednosti) menedžer dva dni pred rokom prijavil na predizbor v San Marinu, kjer priložnost iščejo številni glasbeniki, ki ne osvojijo vozovnice za Pesem Evrovizije na domačih izborih. Fantje so se tja podali neobremenjeno, se prebili v televizijski del tekmovanja in še sami sebe presenetili z zmago v drugem polfinalu. Potem pa so se - skupino le sestavljajo sin ene naših najuspešnejših pevk na Evrosongu in dva zagrizena športnika - apetiti povečali. 

"Naš prvi cilj je bil, da naredimo vse, kot najbolje znamo. Ta del smo absolutno izpolnili, dobili veliko pohval in domov se vračamo dvignjenih glav ter polni motivacije za delo naprej. Pred objavo rezultatov smo pričakovali uvrstitev pri vrhu - a hkrati trepetali, da ne bi pristali v spodnjem delu lestvice, saj so ta glasovanja vedno nepredvidljiva. Na koncu smo 5., premagali smo vse kvalifikante, razen enega (pa tudi Megara je ostala za nami v polfinalu) ter 5 od 8 vabljenih zvezdnikov, vključno z ikonično Corono (cel svet si že trideset let poje hit Rhythm of the Night), italo-dance mojstrom Ice MC-jem in italijanskima glasbenima velikanoma, duom Jelisse ter Marcello Bello."

To je sicer že druga dobra festivalska uvrstitev skupine v zadnjem času. Lani poleti ji je na festivalu MMS do zmage zmanjkala le ena sama točka.  

'Dance Like This' je prvi singel s prihajajočega prvega avtorskega albuma skupine, ki je že posnet in ga bodo Booom! predstavili v prihajajočih mesecih. Še prej pa ga bo napovedal vsaj en slovenski singel. Večina albuma bo v slovenščini, na njem pa bo tudi nekaj pesmi v angleščini.

Prisluhnite!


https://www.youtube.com/watch?v=nxzBM2iiD-EPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C