V STUDIU PRIMORSKEGA VALA Z NAMI JAŠA ŠABAN

Četrtek, 01. februar 2024

V studiu Primorskega vala nas je obiskal JAŠA ŠABAN, glasbenik, ki ga je širša javnost spoznala v sedmi sezoni šova Slovenija ima talent, ko ga je zlati gumb Branka Čakarmiša izstrelil naravnost v finale.

V naših koncih smo njegov močan in s čustvi nabit vokal lahko v živo slišali lani, ko je skupaj z Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina stopil v velike glasbene čevlje Freddyja Mercuryja – in jih tudi izjemno popolnil! S tolminskimi glasbeniki in njihovim spektaklom, posvečenem legendarnim Queenom, je med drugim nastopil tudi na Jazz festivalu v Nišu.

Po dveh predhodnih singlih „Zadnji song“ in „Roka v roki“, sedaj v svet pošilja svojo tretjo skladbo „Indigo srce“, pri kateri je tudi tokrat pri ustvarjanju glasbe in besedila sodeloval z uspešnimi domačimi avtorji - Cherie Lucas, Alešem Marjetičem in Tadejem Koširjem.

Kot pri vseh svojih pesmih, tudi pri tej Jaša izhaja iz osebne izkušnje - „Indigo srce“, kot pravi sam, „opeva občutke, ki prebivajo v odtenku modre barve in odražajo žalost in melanholijo... Stanje, ko se ljubezensko razmerje dveh nekoč močno povezanih ljubimcev znajde na prelomni točki. Opisuje zavedanje para, da sta svoje razmerje pripeljala v slepo ulico in morata kljub lepim trenutkom zapreti skupno poglavje in odpreti novo.“

V pogovoru z Mojco boste lahko slišali tudi, kako se delček te skladbe sliši v živo.  

Pogovor


Mojca ŠirecPozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C