LUMPA LUMPA - NOVA POŽIVITEV ZA LETOŠNJO ZIMO!

Ponedeljek, 29. januar 2024

Po izjemno uspešnem letu s skladbo Bači bači se S.O.S.ovci predstavljajo z novo, še bolj posebno in nadvse zanimivo pesmijo LUMPA, LUMPA in prodirajo na lestvice slovenske glasbe. Ob tem predstavljajo še novega člana, Žaka Petriča Grajfonerja, ki je nadomestil Primoža Krajnca. Primož je bil 7 let član zasedbe S.O.S. Mlad, 20 letni, Žak, ki je študent klarineta na Akademiji za glasbo v Grazu in je do zdaj že igral z narodno-zabavnimi bandi ter piše tudi  svoje skladbe, se veseli nastopov s S.O.S.om in komaj čaka sezono 2024, s katero vstopa v band z že veliko izkušnjami.

Pa da preidemo nazaj na novo skladbo Lumpa, lumpa: kdo je? Alen Klepčar je inspiracijo iskal v dekletih navihanega značaja - tokrat pa glavno vlogo v videospotu odigra Kaja Humski, članica skupine S.O.S. in Fehtarjev. Pesem je nenavadna, drugačna in zanimiva za poslušat. Člani banda pravijo, da je odbita bolj kot karkoli, kar so v zadnjih letih delali.

Pesem je priredba znane švicarske skladbe Humpa Humpa. Original so posneli Fäastbanklerji, idejo za to, da bi to skladbo priredili, pa je dal Nik Zendzianowsky, ki je z lanskim letom pogumno vkorakal v band. Za njim je pestro leto, polno nastopov in kot pravi: "S.O.S. je zame postala druga družina, lepo so me sprejeli in na vsakem koraku mi stojijo ob strani. Lepo je imeti ob sebi ekipo, s katero si lahko to, kar si in rasteš."

V videospot so vložili ogromno dela. Zahvaljujoč Kikiriki films - Dobran Laznik in Grega Šteharnik - je poskrbljeno za pestre kadre, zanimivost, razigranost v spotu. Poleg vseh nastopajočih se v spotu pojavijo plesalke iz kluba Kušnime, ki so pod taktirko Nike Slatinšek koreografijo sestavile tudi za Kajo. 

Na videospotu je bila izjemna energija in kot pravi harmonikar, Mitja Marko: "Vidi se, da se dobro razumemo. Srečo smo imeli tudi, da smo s sabo imeli ekipo, ki je dihala z nami in nam dodatno popestrila dogajanje. Posneli smo zopet en super, poseben komad in upamo, da vas bo prepričal in vam ostal v ušesu."

https://www.youtube.com/watch?v=ncDXG5QDqBMPozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C