OSMI OKTOBER FEAT. NACE KOGEJ - NOVI SINGLE "ROJEN ZA TO"

Sreda, 18. januar 2023

"Rojen za to" je nova skladba Luke Čibeja, avtorja, bobnarja in producenta, ki pod imenom Osmi Oktober ustvarja in izdaja avtorsko glasbo. Pri prvem singlu z naslovom "Nakupovalni center", ki je izšel pred dvema letoma je združil moči s stricem Renatom Čibejem (Kingstoni). Tudi pri novem singlu je sodelovanje ostalo v krogu velike idrijske glasbene družine "Čibejčkov"...

"Glede na stil in energijo skladbe sem že med procesom pisanja takoj pomislil, da bi bil Nace idealen, saj se po Idriji govori, da je dejansko rojen za to, rojen za glasbo", pove avtor skladbe Luka, ki sicer z Nacetom skupaj igra v Idrijskemu plesnemu orkestru.
A vendar Nace kot profesionalni glasbenik pove, da pogoj, da si pri nečem uspešen, še zdaleč ni dovolj le, da si le rojen za to. Da dejansko dosežeš nek nivo je potrebno ogromno vloženega časa, truda ter predvsem vztrajnosti. Vse to so vrednote, ki se jih dotika tudi skladba "Rojen za to." 

Nace Kogej (1994) je profesionalni glasbenik, saksofonist, ki je leta 2020 magistriral v razredu profesorja Mihe Rogina na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Lahko bi rekli, da mu je glasba položena v zibelko, saj izhaja iz idrijske glasbene družine Čibejev. Igral je pri mnogih zasedbah in kot solist sodeloval z različnimi sestavi in orkestri. Je član Godbenega društva rudarjev Idrija, Idrijskega plesnega orkestra, katerega je pred nekaj leti ponovno obudil, leta 2023 pa smo ga lahko spoznali tudi v vlogi pevca pri zasedbi Snack. Nace je od leta 2017 zaposlen v Policijskem orkestru, kjer ga lahko večkrat slišimo v vlogi solista.

Luka Čibej (1982) je bobnar, ustanovitelj, idejni vodja, avtor in producent v zasedbi Divje jezero, sodeluje tudi z Idrijskim plesnim orkestrom, Cherry Wine (Amy Winhouse tribute band) ter kot studijski glasbenik z mnogimi drugimi. Po poklicu dipl. inženir strojništva večino svojega prostega časa nameni glasbi pa naj bo to igranje bobnov, komponiranju ali obiskovanju koncertov.

https://www.youtube.com/watch?v=OHQOHyBU3GAPozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C