LET 3 PO EVROVIZIJI PRIHAJAJO V ŠČIŠKO!

Četrtek, 18. maj 2023

Četrtek, 25. maja 2023 ob 20. uri!

Let 3 so po odličnem nastopu v Liverpoolu s protivojno pesmijo »Mama ŠČ« postali najbolj iskana roba v regiji ter tudi v ostalih delih Evrope.
Z največjim veseljem najavljamo, da Rečani Let 3 prav na nekdanji veliki praznik, Dan mladosti, prihajajo v katedralo Kina Šiška!

Na veliki ŠČiškin oder bodo stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer so zastopali Hrvaško na 67. izboru za pesem Evrovizije 2023 in dosegli odlično, 13. mesto.

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986  izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z neposrednimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti.
Aleksandar Dragaš, rock kritik,  je denimo nedavno zapisal:  »Reški rock band že več kot 35 let korigira našo družbo ter nas obenem spreminja v boljše, bolj progresivne ljudi.«

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji »Rijeka-Pariz-Texas«, leto pozneje pa so izdali debitantski album »Two dogs Fucking«. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov.
Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Na koncertu punk rock provokatorjev bomo slišali njihove največje uspešnice -  »Mama ŠČ!«, »Profesor Jakov«, »Dijete u vremenu, »Kurcem u čelo«, » Izgubljeni«, »Ero s onog svijeta«, 'Riječke pi*ke', »Sam u vodi«, » Nafta« ter ostale hite iz njihove dolgoletne kariere.

https://www.youtube.com/watch?v=UvPuaenT7hIPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C