TRETJI KANU Z NOVIM SINGLOM - NAJ ME ODNESEJO

Sobota, 13. maj 2023

Novi kanujski singel govori o novih začetkih, hrepenenjih in priložnostih. Avtor besedila Jan Medle razloži, da je skladba nastala tudi kot odziv na minulo obdobje, ki je vsakega posebej preizkušalo po svoje. V prihodnost pa člana zasedbe Tretji kanu − pevka Anja Pavlin ter pevec in kitarist Jan Medle zreta z optimizmom. "Saj vedno posije sonce," še dodata.

»Ni važno, v kakšni obliki se nekaj v življenju konča, lahko gre za konec nekega obdobja, pomemben mejnik, zasuk vrednot … Vse to je čas za nove priložnosti in transformacije. Minulo obdobje sem notranje doživljal kot slačenje in odpadanje balasta, izluščanje bistva. Narava, gozd je v skladbi metafora za mir, čistost, zatočišče, nasprotje mojim občutkom, ki so včasih, kot bi kričal sredi prometne ulice, kjer te nihče ne sliši in vsi hodijo mimo tebe. Ko sem se začel poglabljati vase, se je začela tiha osvoboditev, tudi od tistih, ki so ta klic preslišali.« Jan Medle.
 
Besedilo ima kljub značilno Kanujski melanholiji pozitivno konotacijo, saj sladkosti življenja sestavljajo vse pod-plasti našega bivanja. Tudi misel, da je svet za oba skorajda prevelik, pravi Anja Pavlin.

»Preobsežno čtivo bi bilo vse znanje sveta, pa nam verjetno tudi po prebranem ne bi bilo prav vse jasno in se izšlo po načrtih. Vedno pa je lepo na novo odkrivati lepoto vesolja in duše. Veš, svet je lep.« Anja Pavlin.

https://www.youtube.com/watch?v=Ujih3HtFzTwPozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C