KÜHLSCHRANK Z NOVIM ALBUMOM IN SINGLOM

Petek, 16. september 2022

Kühlschrank predstavlja Konec nekega obdobja: 13 melanholičnih balad o krhkosti življenja in sveta.

Kühlschrank, glasbeni projekt Simona Fugine, se predstavlja z albumom Konec nekega obdobja, na katerega je avtor zajel 13 skladb in s tem zaokrožil desetletje samostojnega ustvarjanja ter, kot pove naslov, konec nekega obdobja svojega življenja.

Izid ploščka bo pospremil koncert v ljubljanski Cukrarni 23. septembra, na katerem se bo Fugina predstavil v zasedbi, v kakršni tudi sicer ustvarja: kot »one man band«.

Pri Kühlschranku smo že vajeni, da nam svoje izdelke v obliki singlov in videov odmerja premišljeno in občasno. Po dobrem desetletju od izida dolgometražnega prvenca All eyes on you zasedbe Gutti, ki je z uspehom jezdila na valu priljubljenosti indierocka in katere član je bil, je napočil čas za prvi samostojni plošček, tudi tokrat pod budnim očesom starega znanca iz »guttijevske« ere, producentom Petrom Penkom.

Kühlschrank se je na slovenskem glasbenem prizorišču prvič pojavil leta 2012, ko je bil uvrščen na kompilacijo Imamo dobro glasbo s pesmijo Skrivnostno nebo, v kateri je glasbeni samouk že začrtal obrise tematik, ki jim ostaja zvest do danes: njegova besedila se ukvarjajo z odnosi – do sebe in bližnjih, do sveta in okolice – ter dojemanjem prostora in časa, v katerem živimo.

Čeprav ne mara uvrščanja v določen žanr, temveč glasbo deli le na dobro in slabo, ne zanika močnih vplivov brit popa, kultnih The Smiths in drugih velikanov britanske glasbene scene, kot so Radiohead, Depeche Mode, David Bowie.

Na albumu s pomenljivim naslovom Konec nekega obdobja je Fugina zbral 13 skladb, ki so nastale v zadnjem desetletju. Izid albuma je pospremil tudi novi singel z videospotom V maju.

Kühlschrank je »one man band«  – in prav v takšni, torej samostojni izvedbi, se bo Simon Fugina ljubljanskemu občinstvu predstavil tudi na koncertu v Cukrarni 23. septembra. Odigral bo vse komade z albuma, ki pa bodo na posluh v predrugačenih različicah.

https://www.youtube.com/watch?v=2ko7NPFhsBA&ab_channel=K%C3%BChlschrankPozabljeno geslo?

 

sobota
24.09.2022
10°C / 21°C
nedelja
25.09.2022
14°C / 18°C
ponedeljek
26.09.2022
13°C / 21°C