MEF IN NOB PREDSTAVLJAJO NOV GLASBENO-LITERARNI PROJEKT - ALBUM KNJIGO LJUBLJANSKA 45

Četrtek, 01. januar 1970

Kakor je zapisal Drago Mislej ima njegov peti album z Narodnoosvobodilnim bendom zelo določen naslov - Ljubljanska 45: 

"Tukaj živim, tukaj sem doživel večino stvari o katerih pišem in prepevam v svojih pesmih, tukaj sem srečal vse dobre ljudi svojega življenja, tukaj smo naredili glasbeno osvobojeno ozemlje in tukaj so nastale vse pesmi za našo skupino, ki se nenehno spreminja, dopolnjuje in krči, na koncu pa vedno pristane pri triu, ki ga ob meni sestavljata še Armando Šturman in Gorast Radojevič."

Album bo izšel kot knjiga zgodb z istim naslovom, bralec pa bo lahko s spleta pobral tudi 11 pesmi, ki so nastale v obdobju od albuma Ma ne že spet ...Mef.

Andrea Flego je opravil vrhunsko producentsko delo, nekateri gosti so odigrali tisto, česar NOB-jevci niso zmogli odigrati sami, na pomoč so jim priskočili tudi glasbeni neznanci iz različnih koncev sveta.

Album bodo v celoti predstavili v petek, 20. maja, ko ga bodo premierno odigrali v City teatru v Ljubljani.

Album je nastajal z željo, da bi naredili nekaj takega kot Beatli z Abbey road, ko so združili kopico zelo različnih skladb in vsaj glede različnosti nam je uspelo. To boste ugotovili že ob poslušanju prve pesmi z naslovom Čevlji za ples in je gotovo najbolj plesna pesem od vseh, kar so jih kdajkoli naredili. Seveda ni vse tako kot se sliši. Ritem gre v eno smer, vsebina pesmi pa nekam drugam. Prepričajte se sami.

 Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C