2B - NE ČAKAJ NA POMLAD

Torek, 29. marec 2022

“Letos ne moreva dočakati pomladi, zato sva jo priklicala že zdaj. Časi so taki, da smo vsi v negotovosti kaj bo jutri, zato raje naredimo kar mislimo takoj in ne odlašajmo! Skladbo sva ustvarila že pred enim mesecem in sva jo načrtovala za prvi pomladni dan, ker pa se v svetu situacija spreminja, sva se odločila, da ne bova čakala in bova to naredila že danes,” sta ob izidu nove skladbe povedala Gašper in Primož Mihelič. 

Dvojec 2B z vsako novo skladbo predstavi svojo unikatnost in veščino mešanja različnih stilov in kot pravita sama: "Všeč nama je ta igra med novim in starim, oba imava rada različne žanre glasbe, tako stare, kot tudi moderne, nočeva se predalčkat in kategorizirat ali je to kar delava pop, rock, indie… Midva temu raje praviva »Electric organic«, v čemer se skrivajo vse možne primesi, ki naju inspirirajo. Do glasbe se obnašava tako, kot če bi si hotela pripraviti najbolj okusno jed, nimava recepta, zato zmeraj zaupava lastnemu občutku, ki naju je do zdaj vedno pripeljal do rezultata.” 


Tudi videospoti sprva nastajajo kot plod njune domišljije: "Najprej se sama lotiva razmišljanja in zgodbe, ki bi bila primerna za določeno pesem, zmeraj se trudiva dati pesmi najboljšo možno verzijo vizualne podobe, pri tem gledava, da je sporočilo čim bolj jasno in da ima video rdečo nit. Vesela sva, da lahko sodelujeva, z mlado in nadarjeno ekipo kreativcev, ki nama je pomagala ustvariti minimalistično, jasno in iskreno zgodbo videospota, na katero sva oba ponosna.« 


Pred kratkim je izšel tudi digitalni album 19-20-21 na katerem so pesmi Najini koraki, Kot morje, Kje so rože, Ko bi jaz, Čez telo, Vzemi me, Nevihte…, ki jih njuna publika že zelo dobro pozna in skupaj z njima prepeva na koncertih. V preteklem letu, sta poleg vsega omenjenega izdala tudi »mashup« različico pesmi Bodi z mano do konca kot morje, s katero sta združila zmagovalno pesem izjemne Tinkare Kovač in njuno zmagovalno melodijo, za katero sta leta 2019 na MMS prejela nagrado Danila Kocjančiča, za najboljšega avtorja. 

2B se veselita delovne pomladi brez omejitev in komaj čakata na vse prihajajoče koncerte.


https://youtu.be/MMIB7fX10SQ


Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C