LUCIJA IN MARTIN: LUMA

Ponedeljek, 07. marec 2022
LUMA je duet, ki ga sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin. V Ljubljano priseljena Štajerca sta se pred malo več kot enim letom podala na pot raziskovanja, kam ju lahko za štirimi stenami pripelje njuna ustvarjalnost, če imata na voljo glas, inštrumente in prenosni računalnik.

Pri eksperimentiranju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih slogov popa in alternativne glasbe, v katero rada vneseta malo mistike in temačnosti, obenem pa jo podkrepita z modernimi ritmičnimi vzorci. Zanimiv kontrast poskušata ustvariti s kombiniranjem modernih plesnih ritmov z nežnim vokalom, hkrati pa pesmim dodajata tudi melodične instrumentalne vzorce.

Lucijina besedila izhajajo iz medosebnih odnosov in introspekcije. Črpa iz vsega, kar se dogaja okoli nje, s tem da skuša gledati svet na mikroravni, zanimajo pa jo predvsem človek kot tak in njegova osebna izkustva, pri tem pa ji rad pomaga tudi Martin, sicer študent psihologije. Ljubezen do glasbe jima je skupna že iz otroštva, oba sta tudi končala nižjo glasbeno šolo, Martin iz kitare, Lucija pa iz violine. Lucija je svojo pot nadaljevala na AGRFT-ju, kjer je diplomirala iz dramske igre, trenutno pa zaključuje magisterij iz gledališkega petja. Gledališče pa ni tuje niti Martinu, ki ustvarja glasbo za gledališke predstave.

Debitantskemu singu Promises je sledil Poco a Poco, zdaj pa se jima pridružuje še tretji, All in, s katerim sta se Lucija in Martin premierno predstavila na EMI freš in se kot ena izmed 4 zmagovalcev uvrstila na EMO 2022, na kateri sta v finalu zasedla 4. mesto.

Skladba orisuje toksičen odnos med dvema osebama, ki ga v besedilu na igriv način primerjata z igro pokra. Torej odnos, ki postane kot igra na srečo, le da se v tem primeru igra s čustvi. Gre za konstantno ugibanje, kaj druga oseba skriva, kdo je v premoči, kdo bo poškodovan, kdo bo na koncu zmagal…

Pogovoru z Lucijo in Marinom lahko prisluhnete TUKAJ.

https://youtu.be/ZyxFY2iqARwPozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C