SAMUEL LUCAS Z NOVIM SINGLOM NAROD MOJ OBELEŽUJE 30-LETNO GLASBENO POT

Sobota, 20. marec 2021

Priljubljeni primorski glasbenik Samuel Lucas je v začetku leta praznoval abrahama, svojih 30 let glasbenega delovanja pa obeležuje z novim singlom. Že leto dni je odmaknjen od glasbenih odrov, nikakor pa ne tudi od glasbe. Po avtorskem albumu Sebe dajem (2019) se tokrat predstavlja z novo avtorsko skladbo Narod moj, z zanimivim sodelovanjem, saj je avtorica besedila mag. Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka.

Do sodelovanja je prišlo povsem naključno: »Lanskega februarja sem na FB strani Bulčeve zasledil tekst pesmi, ki me je takoj osvojil. Imel je izredno ritmiko in globok pomen, čeprav se nam takrat o koroni in o problemih, ki jih je prinesla s seboj, ni še niti sanjalo. Z Bulčevo sva se pred leti sicer že spoznala, vendar se ne poznava dobro, kljub temu sem jo prosil za dovoljenje, če za to besedilo lahko napišem glasbo, in takoj je privolila. Besedilo sem natisnil in ga pospravil v predal, a ker sem imel takrat kar nekaj dela in obveznosti, sem nanj malce pozabil. Šele decembra sem ga ponovno vzel v roke in še enkrat prebral, takrat pa me je dobesedno sezul, kako realno je. Začutil sem blues v njem in ga še isti večer uglasbil. Običajno najprej naredim glasbo in linijo petja, šele nato dam napisati besedilo, tokrat pa je bilo drugače, saj me je le-to res prevzelo in je bilo na prvo žogo, kakor rečemo « je navdušeno povedal Samuel.

»Pesem govori o slovenskem narodu, ki vedno znova dvomi vase in pade pod vpliv domačih ali tujih avtoritet. A prebujanje se je že začelo in narod bo spoznal svojo notranjo moč in vrednost ter se ponosno povezal na osnovi svojih sposobnosti z drugimi narodi sveta v okviru novih vrednot,« je pojasnila Bulčeva.

Pesem je mešanica popa, rocka in bluza, ki jih glasbenik obožuje in so mu blizu, zato je tokrat za snemanje pesmi združil pestro ekipo glasbenikov iz Slovenije in Hrvaške; bobne je posnel Marko Lazarič, električne kitare Amir Karalič, bas kitaro Matej Tekavčič, klaviature Ivan Popeskič akustično kitaro, vokal, spremljevalni vokali in perkusije pa Lucas sam.

»Videospot so posneli v centru Ljubljane in v Tivoliju ter v Slovenski Bistrici in prikazuje, kako smo ljudje različni, vsak s svojo zgodbo, pa vendar vsi enaki, vsi združeni v en narod in prav zato nam je vsem nujna skrb za skupno dobro in lepši jutri,« pove Samuel. Kamera je bila tudi tokrat zaupana Roku Brezniku (Factory Production)s katerim je Samuel posnel že kar nekaj spotov in za katerega pravi, da se že tako dobro poznata:"da se scenarij največkrat izpiše kar med snemanjem."

Glasbenik je na svoji 30-letni glasbeni poti stal že na številnih odrih po vsej Evropi, vse od Avstrije, Nemčije, Švice ter Italije, pa do Švedske in Finske, vendar pravi, da komaj čaka dan, ko bo to spet mogoče v Sloveniji. Pogreša fante iz banda, druženja in vse ljudi pod odri, ki mu dajejo energijo, kajti glasba je njegov kisik, brez katerega ne more dihati, je za konec povedal Lucas.

Pogovoru s Samuelom Lucasom lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Foto: Rok Breznik


https://youtu.be/h1eJCLhJH38Pozabljeno geslo?

 

sobota
17.04.2021
1°C / 15°C
nedelja
18.04.2021
4°C / 15°C
ponedeljek
19.04.2021
6°C / 13°C