PLATIN - VESOLJE SRCA

Sreda, 10. februar 2021

Se še spomnite dua Platin, ki sta ga leta 2000 ustanovila zakonca Diana in Simon Gomilšek in nas leta 2004 zastopala na Evroviziji? Letos se po daljšem medijskem premoru vračata na domači trg z novim albumom, ki je že skoraj gotov. Tokrat pa predstavljata novo skladbo Vesolje srca. »Že dolgo obljubljava nekaj novega. Tokrat med vas pošiljava nekaj pozitivnega, nezlaganega in srčnega –pesemVesolje srca, ki je kot nalašč pred valentinovim. Kot po navadi sva tudi to pesem napisala sama in jo posnela v svojem studiu Platin. Pri projektu so sodelovali še Platin band, Zoran Košir (pedal steel kitara), Martin Lesjak (mastering) in Martin Perović (video, frizura in make up),« sta povedala Diana in Simon.

Simonovi glasbeni začetki segajo v leto 1980, ko je igral z raznimi garažnimi bendi. Leta 2000 sta Diana in Simon vzporedno začela nastopati kot duo Platin in leto kasneje zapustila skupino Karavans. Kot duo Platin sta se širši javnosti prvič predstavila leta 2001 v televizijski oddaji Orion na RTV Slovenija, kjer sta predstavila pesem Grafit. Kasneje sta nastopila na raznih festivalih, kot so Festival narečnih popevk, Melodije morja in sonca, Hit Festival… Vseslovensko medijsko prepoznavnost sta dosegla leta 2004 z zmago na Emi s pesmijo Stay Forever, s katero sta Slovenjo zastopala na Evroviziji v Turčiji. Na polfinalnem večeru sta se po nastopu na odru zaročila, dan kasneje pa še poročila.

Že več kot 20 let nastopata doma in v tujini. Leta 2008 sta prevzela vajeti znane avstrijske skupine Smash, s katero nastopajo na največjih prireditvah po Evropi, kjer poleg lastnih koncertov spremljajo tudi velika imena šlager scene. Simon in Diana se ne predstavljata le kot izvajalca, ampak tudi kot avtorja pesmi, katere pesnita/pišeta/ustvarjata tudi za druge izvajalce. Simon se takrat postavi v vlogo komponista in aranžerja, Diana prispeva besedilo, vsa produkcija pa nastane v njunem zasebnem studiu Platin.


Foto: Osebni arhiv

https://www.youtube.com/watch?v=fYCJAa4ds4M
Pozabljeno geslo?

 

petek
26.02.2021
3°C / 22°C
sobota
27.02.2021
3°C / 21°C
nedelja
28.02.2021
4°C / 16°C