STELLA V JESEN VSTOPA Z NOVO AVTORSKO SKLADBO 'MUZA'

Petek, 25. september 2020

Špela Jezovšek, ki ustvarja pod umetniškim imenom Stella, je 20-letna glasbenica, doma iz Šentjurja pri Celju. V preteklosti smo jo lahko že zasedili kot finalistko Eme Freš, zmagovalko festivala FeNS ter med top 20 tekmovalkami na romunskem X Factorju. Je izjemna multiinštrumentalstka, plesalka, koreografinja, avtorica besedil in glasbe, skratka vsestranska ustvarjalka in kot pravi sama, ljubiteljica vsega lepega.

Skladbo 'Muza' je premierno predstavila včeraj, na njenem Youtube kanalu. Za skladbo nam je Stella povedala: "Muza govori o fantaziji, ki je treščila ob realna tla. Ona je čustvo, ki je na papirju laž, ona je ideja, ki je v resnici le mešanje zraka. Ona je poosebljeno neizpolnjeno pričakovanje. Ali pa je on?

Muza je super, ko jo gledaš od daleč, ko stopiš bližje, pa ugotoviš, da je ravno tako človek. V moji pesmi je muza le prazna obljuba, ki se razblini takoj, ko se ji približaš. 'Med nama je ostala le zaprta bluza.' Te bluze se sploh ne da odpreti. Nima gumbov. V bistvu je pulover. Nedosegljive sanje."

Stella v videospot igra glavno vlogo, poleg Roka Mlinarja pa se podpisuje tudi pod režijo. Izvršni producent projekta je Gaber Marolt iz skupine Nude.

"V videospotu sem na kavču, sredi ustvarjalnega procesa. Vse ostale prizore prepuščam interpretaciji. Kaj je resničnost, kaj fantazija? Kaj je spomin, kaj pričakovanje? Se to dogaja na trdih tleh ali v moji glavi?"

Ne smemo pa pozabiti še na dva mlada talenta, ki sta skupaj s Špelo Jezovšek ustvarila nov jesenski hit. Fant, ki ga lahko vidimo v videospotu poleg Stelle je Mark Černilec, odličen plesalec v studiu Bolero. Navdušuje predvsem na hiphop sceni, med drugim pa je nastopil tudi s Stello na Emi Freš. Druga mlada talentirana ustvarjalka pa je srednješolka Zala Marolt, ki si je zamislila obleko za prizor v gozdu. Stella pravi, da je Zala še čisto na začetku svoje ustvarjalne karier in da sta se takoj ujeli. "V Sloveniji imamo res toliko talentov in ustvarjalne moči in prav je, da si pomagamo pri vstopanju na sceno," še zaključuje Stella in vabi k ogledu svoje nove skladbe.


Katja Brišar 


https://www.youtube.com/watch?v=PDP0IBE8MsYPozabljeno geslo?

 

sobota
27.02.2021
5°C / 17°C
nedelja
28.02.2021
2°C / 15°C
ponedeljek
01.03.2021
-1°C / 18°C