NOVI SINGLE TANJE ŽAGAR

Četrtek, 24. september 2020

Rada sem tvoja je naslov nove skladbe, ki nam jo pošilja Tanja Žagar. Skladba je že četrta po vrsti, s prihajajoče plošče. Tanja z njo zaokrožuje svoje izjemno uspešno plesno obdobje v svoji karieri.

Skladba je romantična, zato je bil tudi videospot posnet na najbolj romantični točki v Ljubljani- na Ljubljanskem gradu. Video pa ni poseben smo zaradi lokacije, temveč je tudi prava redkost v svetovnem glasbenem svetu, saj je posnet v tako imenovanem “onetake“ načinu, kar pomeni, da ves čas gledam samo en kader. Tovrsten način snemanja je tako za akterje, kot tudi za režijo zelo težak, saj je potrebna popolna usklajenost in brezhibna izraznost.

Idejo za plesni videospot je Tanja dobila po tem, ko si je ponovno ogledala tretjo sezono plesnega šova Zvezde plešejo, v katerem je s soplesalcem Arnejem Ivkovičem osvojila plesni globus.

Tanja nam je še povedala: "Ob poslušanju pesmi "Rada sem tvoja", ki v meni vzbuja filmsko vzdušje in me ponese v obdobje velikih musicalov, kjer se čarobno prepletata glasba in ples, si v tem spotu nisem predstavljala ničesar drugega kot samo ples. Ples z Arnejem Ivkovičem. Na ta način sem zaokrožila najino izjemno in nepozabno sodelovanje, ki se je začelo najprej v šovu, nadaljevalo z mojim velikim plesno-glasbenim spektaklom "Ples z zvezdami", spot pa je le še krona vsemu najinem delu."

Besedilo za novo romantično skladbo je napisala Tanja sama, za glasbo pa je poskrbela Nives Košir. Pri ustvarjanju skladbe sta sodelovala še Žiga Gjuro, kot režiser spota ter Tihomir Preradović, ki se je podpisal pod aranžma. 

 

Katja Brišar

https://www.youtube.com/watch?v=G2AZaaXg1fEPozabljeno geslo?

 

sobota
27.02.2021
5°C / 17°C
nedelja
28.02.2021
2°C / 15°C
ponedeljek
01.03.2021
-1°C / 18°C