VSE DO NEBA Z GAŠPERJEM RIFLOM

Ponedeljek, 14. september 2020

Novomeški pevec Gašper Rifelj je svojo glasbeno pot začel leta 2007 s skladbo 'Ljubim, ljubiš', katero je še istega leta poslav na razpis za Melodije, morja in sonca. Mnogi se ga lahko spolnite tudi iz oddaje Zvezde plešejo 2018, v kateri si je skupaj z Majo Geršak prisvojil 2. mesto.

Priljubljeni pevec, multininštrumentalist nam še pred koncem poletja predstavlja pesem 'Vse do neba', ki jo je ustvaril z ekipo serijskih hitmejkerjev, ki so zaznamovali slovensko in regionalno glasbo sceno. Skladba je energična, Gašper pa nam z njo sporoča, da se je za tisto, v kar verjameš, ne le v ljubezni, vredno potruditi in vztrajati: "To je zgodba o ljubimcih, ki nista čisto pravi par in tudi vsi ostali ju ne jemljejo resno: 'Za naju rekli so, da to najin bo poslednji ples, da ne bo trajalo dolgo.' Fant pa se je zaljubil in si želi poglobiti odnos: 'Do neba, kjer bova sama in ne bova slišala ostalih, ki ne verjamejo v naju ...' In ko prideta do zvezd, bosta tam s tistimi, ki so preživeli težke dneve, vzpone in padce, in prišli do cilja, kamor pridejo le najbolj vztrajni," pravi pevec, ki je bil tudi sam v takem odnosu.

Pod besedilo in melodijo skladbe sta se podpisala Tadej Košir in Nermir Puškar, za aranžma pa je poskrbel Mahir Sarihodžić- Maki.

"Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji in mi pred oči pripeljali zgodbe iz preteklosti. Zgodilo se mi je, da so mi ljudje govorili, da neka oseba ni prava zame, čeprav sem čutil drugače in tudi sledil intuiciji. Čeprav pojem o ljubezni, je bistvo, da se vedno v življenju vedno borimo za tisto, kar čutimo, da je prav in gremo, kar nas vodi srce. Naj se sliši še tako klišejsko, je na koncu pomebno le to." še pravi Gašper, in vas vadi, da skladbi prisluhnete tudi vi.


Katja BrišarPozabljeno geslo?

 

sobota
27.02.2021
5°C / 17°C
nedelja
28.02.2021
2°C / 15°C
ponedeljek
01.03.2021
-1°C / 18°C