IZŠEL JE NOVI ALBUM ZASEDBE DIVJE JEZERO!

Četrtek, 21. maj 2020

Divje jezero v teh dneh predstavljajo novi album z naslovom »Korak iz okvirjev«, ki so ga izdali pri Glasbeni zadrugi Celinka. Po izdanih albumih »Mestni vrvež« in »Pobeg iz blodnjaka« so se odločili svoji glasbi dodati še novo dimenzijo - vokal in tako zaključili neko tranzicijsko dobo ter hkrati začeli novo. To novo pridobitev lahko slišimo tudi na singlu, ki spremlja izid albuma. V Beogradu je skladba, ki vsekakor izstopa iz okvirjev prej izdanih. Toplina vokala in elekticizem zvoka nas popeljeta nazaj, v čase skupne države in divjih festivalov, kljub temu da jo je navdihnil neljubi dogodek s turneje v Bolgariji. Video v tehniki zaustavljenih gibov si lahko pogledate spodaj.
 
O ustvarjanju novega albuma je Luka Čibej povedal: »Skladbe na albumu so se počasi nabirale od leta 2013, ko še nismo imeli vokalista, nekaj pa jih je nastalo tik pred pričetkom snemanja plošče. Leta 2014 smo sodelovali pri projektu Rokerji pojejo pesnike in uglasbili dano besedilo, ki ga je napisal Jože Kos Sine. Iskali smo vokalista, ker nihče od nas nima naravnih danosti za petje. Takratni klaviaturist David je predlagal svojega kolega Žana, s katerim smo posneli to skladbo in nastopili na festivalu. Kasneje smo se vrnili k ustvarjanju našega drugega albuma Pobeg iz blodnjaka, ki je bil v celoti inštrumentalen in je izšel spomladi 2017. Po tem albumu se je klaviaturist David odločil za svojo pot in zamenjal ga je Žiga, hkrati pa se je obudila tudi misel o nadaljnjih smernicah v zvoku zasedbe in ustvarjanju vokalne plošče. Žan je postal član skupine in tako smo pričeli z delom.»
 
Pri snemanju novega albuma so sodelovali tudi: Vesna Zornik - vokal pri skladbi Nad tokom, Petra Jurić na violini in violi, Kristina Pivk na violončelu in Blaž Ogrič na rogu.

Predstavitev albuma Korak iz okvirjev - Luka Čibej


 
https://www.youtube.com/watch?v=3h4qELsB974Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C