TINKARA KOVAČ JE ZMAGOVALKA 39. FESTIVALA MMS

Ponedeljek, 08. julij 2019

V soboto, 6. julija, se je v Amfiteatru Avditorija Portorož odvil že 39. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančič, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn. Tudi na letošnjem festivalu je izvajalce v živo spremljal Festivalski bend MMS pod vodstvom Tomija Puriča.


Veliko nagrado je letos prejela Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca. Denarno nagrado Občine Piran v vrednosti 3.000 EUR je zmagovalki izročil župan Občine Piran Đenio Zadković, kristalni kipec Steklarne Rogaška pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.


Podelili so tudi štiri nagrade strokovne žirije.

Nagrado za izvedbo so prejeli Kvatropirci za skladbo Veter je vel, nagradi strokovne žirije za glasbo in besedilo pa sta pripadli veliki zmagovalki.

Nagrado strokovne žirije za glasbo, ki jo je podelil umetniški vodja festivala Slavko Ivančič, je prejel Aleš Klinar za skladbo Bodi z mano do konca izvajalke Tinkare Kovač, nagrada strokovne žirije za besedilo pa je pripadla Tinkari Kovač kot avtorici besedila skladbe Bodi z mano do konca.

Nagrado strokovne žirije za obetavnega izvajalca – nagrado Danila Kocjančiča sta si letos prislužila 2B (Gašper in Primož Mihelič) za skladbo Kot morje.


Tudi vsi nagrajenci strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, besedilo in obetavnega izvajalca so prejeli kristalne kipce Steklarne Rogaška.
Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
24.02.2020
2°C / 14°C
torek
25.02.2020
4°C / 17°C
sreda
26.02.2020
6°C / 12°C