KONEC TEDNA PONOVNO V ZNAMENJU VRHUNSKE GLASBE - CERKLJANSKA KELTIKA GOSTI ZASEDBO ALMA

Sreda, 21. november 2018

Keltika festival se pod tem imenom odvija od leta 2003, program koncertov pa poteka že od 1996. Festival je dobil ime po istoimenski cesti, ki povezuje kraje od Logatca do Bovca, in je festival, ki se nikoli ne konča, oziroma je celoletni dogodek s povprečno dvema koncertoma na mesec.
 
Koncerti se odvijajo v Baru pr` Gabrijelu oziroma na prostem na »starem placu« in različnih prizoriščih Cerknega. Gre za nastope domačih in tujih glasbenih skupin z zahtevnejšo vsebino. Izbor obsega najrazličnejše zvrsti jazzovske glasbe, s sodobnimi prijemi oplemeniteno ljudsko glasbeno izročilo in podobne zvočne izzive za glasbene sladokusce. Med njimi ne manjka udarnih rockovskih ritmov, še zlasti domačih bendov, saj se Keltika trudi v eni sezoni povzeti dogajanje na živahni domači alternativni in podtalni glasbeni sceni. Poleg rocka in jazza pa z odrov Keltike odmevajo še mnogi drugi žanri ter njih mešanice od etna in funka do metala in bluesa ter tudi popa in elektronike. 

To soboto, 24.11.2018, v Cerkno prihaja avstrijska nekonvencionalna, malone vseženska zasedba Alma, pred nastopom le-te pa bomo slišali svež domač zvočni performans v izvedbi vokalistke in multiinštrumentalistke Alje Petric ter violončelista in bobnarja Kristijana Krajnčana. 


POSNETEK: Simon Kenda (Direktor Zavoda Jazz Cerkno)


Mirjam DebevcPozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C