100 OB MRZLI REKI POSTREGEL Z NOVIM DRŽAVNIM REKORDOM NA 100 KM

Ponedeljek, 13. december 2021

Včeraj je v Ajdovščini potekal pravi tekaški praznik, odvijal se je namreč že peti ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki. Odlični in vrhunsko izpeljani tekaški prireditvi je bilo tokrat vendarle naklonjeno tudi vreme in tako se je na tri dolžinsko različne trase podalo okrog 300 tekačev. Letošnje tekmovanje je postreglo celo z novima državnima rekordoma na 100 kilometrov.

Leto je 100 ob Mrzli reki potekal zaradi zaostrenih epidemioloških razmer kot dobrodelna akcija, letos pa se je ŠD Tekačev Vipavske doline odločilo, da ga vendarle izpeljejo, a brez gledalcev. Pri sami izpeljavi ultra tekaškega izziva je tako sodelovalo več kot 100 prostovoljcev, ki so skrbeli za vzpodbudne besede ob progi in za gladko izpeljavo tekmovanja. Udeleženci tekmovanja so tekli na 100 km, 75 km in 50 km, prav takšne dolžinske preizkušnje pa so tekle tudi 5 -članske štafete. Več o letošnji udeležbi, vodja tekmovanja Iztok Kobol.

Izjava Iztok Kobol

Kljub temu, da so organizatorji morali prestaviti dan tekmovanja, to ni povzročilo slabe volje med tekmovalci, ki so bili nad včerajšnjim ultra tekaškim izzivom navdušeni. 

Pred mikrofon pa smo po celodnevni organizaciji in povezovanju ulovili tudi Alenko Kobol, ki je takole strnila vtise včerajšnjega dne.

Izjava Alenka Kobol  vtisi včerajšnjega dne

Veliki zmagovalec 100 ob Mrzli reki in državni rekorder na 100 kilometrov je postal Luka Videtič, ki je s progo opravil v 7 urah in 37 minutah.

Izjava Luka VidetičFoto: Moški zmagovalci na 100 km


Najhitrejša ženska na 100 km pa je poslala Martina Potrč s časom 8 ur in 32 minut.

Izjava Martina PotrčFoto: Ženske zmagovalke na 100 km


V sklopu letošnjega ultra tekaškega tekmovanja 100 ob Mrzli reki se je v Sloveniji odvijalo tudi prvo državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov. Tako, da sta včerajšnja zmagovalca na 100 kilometrov postala tudi prva državna prvaka v teku na tej dolžini. In prav naslov državnega prvaka je eden od razlogov, da se je zmagovalka na 100 km prijavila na izziv 100 ob Mrzli reki.

Izjava Martina Potrč o razlogih

Zmagovalec 75 kilometrske preizkušnje je postal Jernej Pikel s časom 7 ur in 16 minut. Na najkrajši 50 kilometrski progi je prvi ciljno črto prečkal Miha Petek s časom 3 ure in 43 minut, med ženskami pa je bila najhitrejša Alma Rihtaršič s časom 5 ure in 6 minut.

Prva mesta med vsemi včerajšnjimi štafetami pa so osvojili člani odličnega domačega kluba Nanos Podnanos. Lucija Krkoč, članica štafetne ekipe ob zmagi:

Izjava Lucija KrkočFoto: Štafetni zmagovalci


Dogodek je povezoval in modeliral mladinski pisatelj, strastni ultramaratonec in medijski multipraktik Žiga X Gombač.
Slavnostno podelitev pa je vodja organizacijskega odbora Alenka Kobol zaključila s povabilom na 6. tek 100 ob Mrzli reki, ki bo 10. decembra 2022.Foto: Del skupine prostovoljcev
Ana ŠtokeljKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C