ORIENTACISTI MERILI MOČI V IDRIJI IN ČRNEM VRHU

Ponedeljek, 07. september 2020

Minuli konec tedna se je Orientacijski klub Azimut izkazal kot gostitelj kar dveh orientacijskih preizkušenj, sobotne tekme v trasah srednjih dolžin na Črnovrškem, ki je štela za slovensko orientacijsko ligo, in v nedeljo v Idriji  z organizacijo tekme Državnega prvenstva v sprintu, ki hkrati šteje tudi za tekmo Slovenske sprint orientacijske lige. 


Na sobotnih orientacijskih preizkušnjah je v skupini M10 zmagal Drejc Malus, med M12 je slavil Matej Ferluga, Luka Seljak pa v kategoriji M14, vsi so iz OK Komenda. V skupini M16 je bil prvi Pietro Sergaso (Punto K) in v M18 Natan Maj Poženel (OK Komenda). Med tekmovalci M21 je zmago odnesel Valentin Eržen iz domačega Azimuta, v isti starostni kategoriji na trasi dolžine 2,25 km je zmagal njegov klubski kolega Marko Obid, na trasi 3,37 km pa Žan Ravnikar (OK Komenda). 

V kategoriji M35 je slavil Igor Gavrilov (OK Komenda), med tekmovalci M45 Aleš Poljanšek (OK Azimut), v kategoriji M55 pa Joachim Friessnig (OCFF). V skupini M65 je prvo mesto odnesel domačin iz OK Azimut Vlado Sedej, Igor Bonča (OK Slovenske Konjice) je zmagal v odprti kategoriji, v študentski kategoriji Jure Šavc, v začetniški kategoriji pa Matija Bavcon (PD Ajdovščina).

Med dekleti v skupini Ž10 je slavil OK Azimut z zmagovalko Julijo Bizjak, v kategoriji Ž12 je zmagala Brina Kölner (OK Komenda), med tekmovalkami  M14 je bila prva Nea Eržen (OK Azimut), Manja Leban (OK Azimut) je zmagala v kategoriji Ž16, med dekleti Ž18 pa je zmago odnesla Tina Kern (OK Komenda). 

Med tekmovalkami v skupini Ž21 na trasi, dolgi 1, 91 km, je bila najboljša Julija Ferenc (OK Tivoli), v isti starostni kategoriji na trasi 2,67 km je slavila Katja Babič (OK Komenda), med ženskami Ž35 je zmagala Clizia Zambiasi (Semiperdo), v kategoriji Ž45 pa Nadia van Buuren (Orienteering Trieste).

---------------------
Na včerajšnji orientacijski preizkušnji v okviru Državnega prvenstva v sprintu, ki je štela tudi za tekmo Slovenske sprint orientacijske lige in jo je OK Azimut organiziral po mestu Idrija, so se pomerili najboljši v tej orientacijski disciplini. 


Med dečki v najmlajši kategoriji M10 je zmagal Rok Sedej (OK Azimut), pri fantih M12 je slavil Anže Kölner (OK Komenda), Brežičan Martin Jevševar v kategoriji M16, Pietro Sergas (Punto K) pa v konkurenci M18.


Med tekmovalci M21 se je na prvo mesto zavihtel član OK Azimut Mark Bogataj, Blaž Kölner (OK Komenda) je odnesel zmago v skupini M35, v kategoriji M50 Miro Šalamun (OK Polaris), v konkurenci M60 pa Joachim Friessnig (OC Fürstenfeld). 


V odprti kategoriji je zmagal Erik Mikuž (OK Azimut), v začetniški kategoriji Lara Nemec (OK Komenda), med orientacistkami v najmlajši kategoriji Ž10 Nika Eržen (OK Azimut), med dekleti Ž12 Brina Kölner (OK Komenda), v kategoriji Ž16 pa se je zmage veselila Nea Eržen (OK Azimut). 

OK Azimut je odnesel zmago tudi v kategoriji Ž18, priborila jo je Teja Tušar. Med tekmovalkami v kategoriji Ž21 je slavila Katja Babič (OK Komenda), Clizia Zambiasi (Semiperdo) je bila prva v kategoriji Ž35, Nadia van Buuren (Orienteering Trieste) pa je zmagala v skupini Ž45.


Metka Rupnik

Foto: OK Azimut (Robert Zabukovec)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C