OBNOVA ATLESTSKO NOGOMETNEGA STADIONA V ŠPORTNEM PARKU BRAJDA

Ponedeljek, 09. julij 2018

Za začetkom poletnih počitnic se je pričela prenova atletsko-nogometnega stadiona v Športnem parku Brajda v Tolminu.


Gre za največjo investicijo letošnjega občinskega proračuna Občine Tolmin v vrednosti okoli milijon evrov. Poleg lastnih sredstev, je občina uspešno izkoristila tudi prijavo na različne javne razpise. Strukturo virov financiranja tako dopolnjujejo še povratna finančna sredstva iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin ter sredstva Fundacije za šport in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vsebinsko in terminsko je občina potek izvedbe predhodno uskladila z vsemi deležniki, ki športni park bodisi uporabljajo bodisi bodo sodelovali pri izvajanju investicije. Obnova sledi navodilom Mednarodne atletske zveze (IAAF), zato dela terjajo veliko natančnosti in ne dopuščajo prehitevanja.


Kot pojasnjuje vodja investicije na Občini Tolmin mag. Matjaž Kos, bodo letos na začetku jeseni predvidoma še nekoliko sovpadala z aktivnostmi uporabnikov stadiona. »Zavedamo se, da z izvajanjem investicije posegamo v potek aktivnosti Atletskega društva Posočje, Nogometnega kluba Tolmin ter vzgojno-izobraževalnih institucij, ki stadion uporabljajo, in smo pripravljeni, kolikor je to v naši moči, pomagati pri tem, da se njihove dejavnosti v času izvajanja investicije odvijajo s čim manj negativnega vpliva na njihovo kvaliteto. Pri deležnikih je čutiti dobro voljo, da bomo s skupnimi močmi premagali vse izzive, ki nas pri tako zahtevnem projektu čakajo,« je zadovoljen mag. Kos.


VIR: spletna stran Občine Tolmin

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
23.03.2019
4°C / 23°C
nedelja
24.03.2019
4°C / 23°C
ponedeljek
25.03.2019
8°C / 18°C