ŠAHOVSKI NOVIČKI

Nedelja, 13. maj 2018

Šahovski klub „Kolektor“ Idrija je v sodelovanju s Športnim društvom Poljane nad Škofjo Loko v soboto, 12. maja letos organiziral v dvorani Gasilskega doma v Idriji 3. hitropotezni šahovski turnir  za posameznike v okviru  letošnjega ciklusa osmih turnirjev za pokal Poljanske doline.  Turnirja v hitropoteznem šahu,ki je potekal po švicarskem sistemu devetih krogov, se je udeležilo 36 šahistov  iz  dvanajstih slovenskih šahovskih društev in klubov.Med udeleženci je bil tudi šahovski velemojster Matej Šebenik, en mednarodni mojster, trije šahovski mojstri  in 10 mojstrskih kandidatov, kar  potrjuje, da je bil sobotni turnir najbolj kvalitetna šahovska prireditev v zgodovini idrijskega šaha. 

Po zanimivih in izenačenih štiriurnih borbah na črno – belih poljih je zmagal velemojster Matej Šebenik ( Ljubljana), ki je zbral 7,5 točk. Le pol točke za zmagovalcem je bil drugouvrščeni FIDE mojster Sergej Trussevich (Ljubljana) 7 točk, tretji FIDE mojster Marjan Črepan (Podpeč)6, 5  točk itd.
Med trinajstimi idrijskimi šahisti,ki so se udeležili turnirja, sta bila Matej Ušeničnik in Silvo Kovač s 5,5 točkami na 8. do 12.mestu. Z odlično igro je presenetil mladi 8-letni Ambrož Kavčič(Osnovna šola Idrija), ki je zbral  4 točke in bil najboljši v kategoriji mladih do 15 let.

Najboljši posamezniki v posameznih kategorijah so bili nagrajeni. Vsi udeleženci  pa so prejeli praktično nagrado pokrovitelja turnirja koncerna Kolektor Idrija.
Naslednji 4. turnir posameznikov za pokal Poljanske doline bo sredi meseca junija letos v Železnikih.

--------------------------------------

Ob zaključku šahovskega krožka na Osnovni šoli Idrija bo v sredo,16.maja letos ob 16. uri v učilnici MAT.II šahovski klub „Kolektor“ Idrija organiziral šahovski turnir, na katerem bodo mladi šahisti preverili šahovsko znanje, ki so ga pod vodstvom mentorjev pridobili ob obiskovanju šahovskega krožka v letošnjem šolskem letu.
Ob zaključku turnirja bodo mladim šahistom podelili priznanja in praktične nagrade, ki sta jih prispevala pokrovitelja Zavarovalnica Triglav in Telekom Slovenije.


Na sliki: 8 letni Ambrož Kavčič, Idrija

                                                                           Silvo Kovač
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C