ŠAHOVSKE NOVICE

Nedelja, 08. april 2018

 Športna zveza Škofja Loka in Športno društvo Poljane nad Škofjo Loko   sta v soboto, 7.aprila letos organizirala v mali dvorani  na Trati 2.turnir v pospešenem šahu za posameznike v okviru  letošnjega ciklusa osmih turnirjev za pokal Poljanske doline.  Turnirja v pospešenem šahu,ki je potekal po švicarskem sistemu sedmih krogov, se je udeležilo 43 šahistov  iz  dvanajstih slovenskih šahovskih društev in klubov.Med udeleženci je bilo  12 šahistov z mojstrskimi naslovi, kar  potrjuje kvaliteto turnirja.

Po zanimivih in izenačenih štiriurnih borbah na črno – belih poljih je zmagal mednarodni šahovski mojster Leon Mazi iz Kranja, ki je zbral 6,5 točk. Le pol točke za zmagovalcem je bil
drugouvrščeni FIDE mojster Sergej Trussevich (Ljubljana), tretji Dušan Čepon (Podpeč) 5  točk itd.
Med petimi idrijskimi šahisti,ki so se udeležili turnirja, je bil Silvo Kovač s 4,5 točkami na 10.mestu, Matej Ušeničnik s 4 točkami je bil petnajsti, Miran Likar na 35. mestu, Roman Trček na 37.mestu in Silvij Persoglia na 42. mestu. 
Organizatorji so nagradili najboljše šahiste.Naslednji 3. turnir za pokal Poljanske doline bo odigran  28. aprila letos na Starem vrhu nad Škofjo Loko.                                                                                                     
                                                                                                                           

                                                                                        
V kulturnem domu v Desklah je bil v soboto,7.aprila letos v organizaciji Šahovskega kluba Nova Gorica odigran 3. turnir Primorske kadetske lige za šolsko leto 2017/
2018.
Na turnirju, ki je potekal po švicarskem sistemu 7. krogov je sodelovalo 21 mladih šahistov do starosti 15 let iz Anhovega, Deskel, Ajdovščine,Nove Gorice, Postojne in Tolmina.
Zmagovalec turnirja je postal 14-letni Rok Leban (Posočje Tolmin), ki je zbral 6,5 točk, na drugem mestu Tim Hočevar(Postojna) 6 točk, tretji Tej Skomina (Čaven Ajdovščina) 5,5 točk itd.
Mladi šahisti bodo četrti, zaključni turnir Primorske kadetske lige odigrali meseca maja. 


Silvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.03.2019
10°C / 11°C
sreda
20.03.2019
7°C / 12°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 15°C